◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Conferința de presă pentru deschiderea Concursului Internațional „George Enescu” 2020

Vineri, 28 august 2020, a avut loc conferinţa de presă online cu ocazia deschiderii oficiale a Concursului „Enescu” 2020–2021. Conferința de presă a fost transmisă pe www.festivalenescu.ro și pe pagina de Facebook a Festivalului „Enescu”.

Extrase din intervențiile participanților

MIHAI CONSTANTINESCU, directorul executiv al Festivalului și Concursului „George Enescu”:

„Formula de desfășurare a Concursului 2020 este inedită, dar foarte apreciată de oamenii de specialitate (membrii juriului internațional, concurenții, critici muzicali, posturi de TV internaționale), care înțeleg că această organizare online a Concursului «Enescu» este un semnal pe care îl dăm lumii că muzica trebuie să continue chiar și în vremuri de criză.

Este si pentru noi o încercare, dar am dorit foarte mult să oferim tinerilor muzicieni înscriși în Concurs posibilitatea de a fi văzuți și ascultați, iar publicului – ocazia de a vedea din nou «la lucru» Filarmonica «George Enescu» și de a asculta muzică bună.

Repetițiile de ieri au fost emoționante. Membrii orchestrei au venit cu mare drag să repete împreună, cu dor de muncă, cu interes pentru cele două piese care vor avea premiera mondială la Gală, lucru apreciat atât de dirijor cât și de soliști.

Pentru România, din punct de vedere al strategiei și politicilor culturale, faptul că reușim să ținem acest Concurs în condițiile în care cea mai mare parte a evenimentelor importante de profil s-au anulat , înseamnă foarte mult. Nu trebuie să pierdem din vedere ca Festivalul și Concursul «George Enescu» fac parte din patrimoniul cultural al României, dar și din patrimoniul muzical internațional.”

DOINA GRADEA, Președinte Director General, Societatea Română de Televiziune:

„TVR continuă o tradiție de peste o jumătate de secol de a prezenta publicului evenimentele desfășurate în cadrul Festivalului și Concursului «George Enescu».

Pentru Gala de Deschidere am mobilizat forțe și resurse tehnice și umane deosebite, pentru ca evenimentul să fie preluat și transmis în condiții de calitate atât în țară cât și în străinătate. De asemenea, TVR va aloca spațiu și resurse pentru o agendă săptămânală a Concursului «Enescu», unde va prezenta interviuri, testimoniale, desfășurarea etapelor, astfel încât să păstreze evenimentul în atenția publicului.”

LILIANA STAICU, director Radio România Muzical, Societatea Română de Radiodifuziune:

„Pentru Radio România este o tradiție (din 1958) și o onoare să ne aflăm alături de acest brand cultural român care este Festivalul și Concursul «George Enescu». Întotdeauna am încercat să fim o prezență relevantă în această colaborare, dar anul acesta simțim ca niciodată că suntem împreună într-o reușită, pentru că faptul că se ține Concursul «Enescu» în contextul crizei de sănătate internațională reprezintă o victorie a artei, a frumosului și a emoției asupra pandemiei.”

SERGIU NISTOR, consilier prezidențial, Departamentul de Cultură:

„Participanții la Concurs, tinerii muzicieni competitori sunt custozii moștenirii enesciene. Prin ei, spiritul lui George Enescu trăiește.

Acest Concurs, care începe în 2020 și continuă în 2021, deschide seria manifestărilor dedicate moștenirii lăsate de George Enescu patrimoniului universal.

Președintele a amintit de încrederea pe care George Enescu și-a pus-o în tineri și în viitorul culturii, în biruința frumuseții în fața greutăților vieții.”

Continuare pe Leviathan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *