Gest rar întâlnit în tenis. Moment de fair-play fin în meciul Ralucăi Olaru, de la Roma

Un gest de fair-play de finețe a avut loc sâmbătă, la Foro Italico din Roma, în semifinala de dublu dintre Raluca Olaru/Ana Lena Friedsam și perechea japoneză Shuko Aoyama / Ena Shibahara, transmis în direct de Digi Sport 2, și câștigat de dublul româno-german, scor 3-6, 6-2, 10-4. 

În setul secund, la scorul de 4-2 (30-15) pentru Olaru și Friedsam, la un schimb intens, mingea a lovit-o în încheietura mâinii pe Aoyama și a poposit în terenul cuplului româno – german.

Partenera bucureștencei i-a transmis arbitrului că lovitura nu a fost executată corect, dar oficialul a insistat că nipona returnase cu rama rachetei, ceea ce ar fi fost regulamentar.

Gest rar întâlnit în tenis. Moment de fair-play fin în meciul Ralucăi Olaru, de la Roma. Opinia specialistului

Cu un gest de fair-play sugestiv pentru sportivii japonezi, Aoyama s-a îndreptat către arbitru și a recunoscut că mingea o lovise, de fapt, în încheietura mâinii. 

Oficialul a schimbat imediat decizia, iar punctul a revenit perechii Olaru/Friedsman.

„A fost <<touch>>! Așa se spune în limbajul tenisistic. Arbitrul probabil că a crezut că japoneza a lovit cu rama, nu ai voie să lovești cu nicio parte a corpului”, a explicat pentru Digi Sport un arbitru român. 

digisport.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.