default-logo

CRONICA TIMPULUI, nr.35

A apărut Cronica Timpului, nr. 35, publicaţie de cultură, atitudine şi performanţă, editată de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR).

Sumarul revistei este bogat. El conţine rubrici de atitudine, ştiinţă, literatură, istorie, spiritualitate, evenimente, cultural-sociale, interviuri.

La pagina 4, sub titlul Noul Drum al Mătăsii şi EURASIA – pe tabla de şah a celor 3G, domnul general de brigadă (r) Gheorghe Dragomir, Preşedintele Centrului de etică şi strategie, răspunde la întrebarea – China – UE, un viitor promiţător în sec.XXI?

În contextul evoluţiei relaţiilor de parteneriat UE-China autorul discută şi despre rolul, poziţia şi viitorul României în noul cadru geopolitic.

Aşa cum ne-a obişnuit cu discursul său înflăcărat, animat de un puternic patriotism, la pagina 5, dipl. ec. Petre Răcănel, Preşedintele Federaţiei Societatea Civilă Românească, dând exemplul înaintaşilor, îi îndeamnă pe români să-şi manifeste prin fapte concrete dragostea de ţară.

În cuprinsul articolului autorul aminteşte cuvintele lui Mihai Viteazul: O viaţă avem români …şi o cinste!

Despre cariera de excepţie a unui eminent specialist aflăm la pagina 7. din interviul luat de Rodica Subţirelu doctorului Cristian Iatagan, medic primar urolog, şeful cabinetului de urologie al Institutului Naţional de Medicină Aeronautică Gen. Dr. Aviator Victor Anastasiu .

La pagina 9, sub titlul 100 de ani de creativitate şi progres a elitei oamenilor de ştiinţă şi cultură români, domnul conf. univ. dr. Gabriel I. Năstase, anunţă intenţia de a prezenta în paginile revistei, în cursul anului 2018, pe cei mai mari şi reprezentativi creatori români, care au contribuit timp de 100 de ani la realizări de răsunet mondial.

În continuare la pagina 10, domnul academician Nicolae Dabija, Preşedinte al Mişcării Unioniste Sfatul Ţării-2, din Basarabia, scrie cu îndreptăţită amărăciune: Unica graniţă din Europa şi cea mai bine păzită este cea dintre români şi români.

Vă adresăm invitaţia de a citi textul marelui poet şi patriot român Nicolae Dabija Reunirea nu este doar problema Basarabiei..

Ne aflăm în preajma Sfintelor Sărbători de iarnă când ne gândim cu toţii parcă, mai mult la cele sufleteşti, decât la solicitările cotidiene.

În paginile revistei noastre putem citi gândurile exprimate de părintele iconom stavrofor Gheorghe Neagoe de la biserica Miron Patriarhul din Bucureşti, la întoarcerea sa de la Sfântul Munte Athos.

Interviul realizat de Victoria Milescu intitulat Taina Sfântului Munte Athos o cunoaşte numai Dumnezeu ne îndeamnă la pace sufletească, la rugăciune şi credinţă.

În paginile revistei mai puteţi citi articole despre sănătate, tratamente, artă plastică, expoziţii etc.

Pagina 20 este dedicată artistei Victoria Tofan. Vă invităm să admiraţi câteva reproduceri după picturile sale inspirate de lumea rurală românească şi de tradiţiile noastre de Crăciun şi de Anul Nou.

Membrii colectivului de redacţie al revistei Cronica Timpului vă urează lectură plăcută, un Crăciun liniştit şi La mulţi ani!

CORINA VLAD DIACONESCU

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.