◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

S-a încheiat turul campionatului, marți începe returul

LA AL 4-LEA MECI PE BANCA ”VIITORULUI”, ”PURIUL” MIRCEA REDNIC OBȚINE PRIMA VICTORIE CU ECHIPA PATRONATĂ DE HAGI ȘI O DUCE ÎN SEXTETUL FRUNTAȘ AL CAMPIONATULUI
 
 
Celui poreclit ”Puriul” încă de pe vremea când își încheia cariera de jucător la Rapid (1997-2000), Mircea Rednic (FOTO), i-au trebuit patru meciuri în calitate de antrenor principal al Viitorului pentru a obține prima victorie pentru fosta campioană a României! A durat ceva, dar a meritat, pentru că – deși nu a mai simțit cam de multișor gustul dulce al victoriei – Viitorul a urcat direct pe un loc de play-off, al 6-l,ea, adică acolo unde se regăsește și obiectivul echipei.
Practic, abia acum putem spune că s-a încheiat TURUL campionatului 2020-2021, pentru că partida de duminică, Viitorul-Hermannstadt 2-1 (1-1), a fost, de fapt, o restanță din etapa a 12-a. Prin urmare, în acest moment toate echipele au câte 15 meciuri disputate și se ”încălzesc” intens pentru etapa a 16-a, adică pentru debutul returului, care se va consemna marți, 12 ianuarie.     
 
Altfel, meciul de la Ovidiu, prima confruntare oficială a Ligii I în anul de grație 2021, a fost unul bine garnisit cu goluri, ratări spectaculoase, răsturnări de situație, ba chiar și cu puțin suspans, chiar spre final, când (la 1-1), victoria gazdelor a fost decisă abia spre final, prin execuția de excepție a internaționalului de tineret Andrei Ciobanu (22 de ani), tocmai în minutul 84: dribling scurt și șut sub transversală, de la 16 metri! Până atunci, meciul a stat sub semnul unui previzibil echilibru, sibienii de la Hermannstadt, conduși de tânărul antrenor spaniol Ruben Albes (35 de ani), nefiind nici pe departe niște adversari comozi. De fapt, oaspeții chiar au deschis scorul, destul de repede și de hotărâți, prin Raul Opruț (23 de ani), în minutul 19. Constănțenii s-au aruncat cu disperare în atac, reușind egalarea destul de repede, în minutul 37, prin foarte activul și tehnicul atacant germano-ganez Kevin Luckassen, cel care îi pasase lui Ciobanu și la primul gol al Viitorului!
 
Am mai văzut câteva ocazii ale gazdelor, între care și o bară a lui Benzar, dar au fost și atacuri dese și periculoase ale sibienilor, care au reclamat un penalty în min. 70, acordat inițial de arbitrul Radu Petrescu, dar apoi anulat la intervenția asistentului. Pe final a venit golul de generic al lui Andrei Ciobanu, dar oaspeții au mai avut o ocazie uriașă aproape de minutul 90. 
 
Sigur că oaspeții au plecat profund nemulțumiți de la stadion. „Dacă eram puţin mai atenţi, puteam scoate un rezultat de egalitate, nu ştiu dacă ar fi fost meritat, dar până la urmă scopul scuză mijloacele. Noi am venit să luăm punct sau puncte aici pentru că aveam mare nevoie.”, a declarat după meci fostul dinamovist Adrian Scarlatache (34 de ani), acum fundaș dreapta al sibienilor.


Fotbalistul celor de la Hermannstadt a mai vorbit despre penalty-ul neacordat și despre situaţia financiară de la clubul sibian. „Era la 1-1, dacă ni se acorda penalty, altfel terminam acest meci. Din punct de vedere financiar, totul este bine, n-avem de ce să ne plângem.”, a mai spus Scarlatache.

 
Urmează acum etapa a 16-a sezonului regulat, care programează partidele:
 
Gaz Metan-Voluntari și Univ Craiova-Sepsi (ambele marți, 12 ianuarie),
Chindia-Poli Iași, Hermannstadt-Dinamo (ambele miercuri),
Botoșani-FC Argeș, CFR Cluj-Clinceni (ambele joi),
UTA-Viitorul, FCSB-Astra Giurgiu (ambele vineri).
 
CLASAMENTUL LA ZI și al TURULUI:
 
 1. FCSB                    34 p (37-15 golaveraj)  
 2.U Craiova               32    (19-9)
 3. CFR Cluj                31    (18-6)    
 4. Sepsi OSK             27    (24-13)
 5. Clinceni                  25    (16-10)
 6. Viitorul                    20    (21-20)
 
 7. Chindia                   20    (12-12)
 8. Botoșani                 18     (21-22)
 9. UTA                        17     (13-25)
10. Astra Giurgiu         16     (21-21)  
11, Dinamo                  16     (18-18)
12. Gaz Metan             16     (19-26)
13. Voluntari                 15     (20-25)
14. Hermannstadt        15    (16-23)
 
15. Poli Iași                   14     (14-35)  
16. FC Argeș                11     (14-24)  
 
 
Mugur Popovici / UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *