default-logo

Aniversări UZPR

DUMITRU V. MARIN – 80

După ce la Vaslui, Marin V. Dumitru a fost omagiat în cadrul unui Simpozion Național („Jurnalistică și cultură națională la Vaslui”. Dumitru V. Marin și exemplul personal în presă) , câțiva dintre membrii Consiliului Director al UZPR l-au omagiat pe acesta într-o întâlnire on line, la care au participat Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR, Daniela Gifu, Nicolae Băciuț, Sorin Stanciu vicepreședinte), Răzvan Onesa, Claudius Dociu și prin telefon Miron Manega, precum și Ioan Dănilă, invitat.

A fost remarcată longevitatea în mass media a lui Dumitru V. Marin – 64 de ani – și curajul acestuia de a ține sus steagurile presei în provincie, și nu oriunde, într-un județ neatractiv pentru afirmarea miijloacelor de informare în masă.

Realizările lui Dumitru V. Marin în plan profesional îl recomandă pe acesta ca pe un model de tenacitate și perseverență.

După ce a slujit ani buni la catedră, se dedică presei, de numele lui legându-se înființarea, la 24 decembrie 1990, la Vaslui, a primului post de televiziune din Moldova (TV Vaslui) şi a primului post de radio din Vaslui (Unison Radio Vaslui) la 14 iunie 1994.

Ca om de televiziune, în emisiunile sale a avut sute de invitați, dar și zece președinți.

Ca autor de carte a semnat cincizeci de volume – de la studii etnofolclorice la monografii, de la cărți de jurnalistică la romane… , care i-au adus și premii, dar și invidii și chiar dușmănii.

O biografie consistentă, cu relief, care va rămâne ca o pagină luminoasă în istoria presei.

N. Băciuț

Despre autor

Articole asemănătoare

Posted On 22 apr. 2021
, By

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.