◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

In memoriam / Au plecat dintre noi în ultima lună colegi a căror memorie o evocăm cu emoție si regret

 
Cristina Tatiana Mirică s-a stins in seara zilei de 5 aprilie, la Spital Covid Rol 2, Ana Aslan, ca urmare a unei evoluții crunte a maladiei cu Covid19 . 
Membra a UZPR, filiala Clubul MAI, Cristina Mirică a fost înzestrată cu multe haruri de la Bunul Dumnezeu: claritate si  putere a mintii si a gândirii, o disponibilitate intelectuala de a pătrunde orice idee, de a înțelege exact ce este bun sau de îmbunătățit  si apoi de a transpune exact in cuvintele potrivite. Comisar sef de politie, a Academiei de Politie Al.I.Cuza, ea a lucrat in diverse structuri ale MAI, perioada in care a publicat numeroase materiale documentare, studii informative si articole referitoare la diverse domenii de interes profesional si general.
După pensionarea cu gradul de colonel si intrarea in UZPR ca membru asociat, aceasta a publicat cateva ample materiale dedicate activităților si preocupărilor actuale ale uniunii. A fost un om înzestrat, capabil si independent, care nu ezita niciodată in a ajuta, un om bun, soție cu devotament deosebit si mama care a format un fiu frumos si complet prin viziunea ei. Ne va lipsi, cu siguranță, tuturora.
Dumnezeu să o odihnească!
 
Ne-a părăsit la sfârșitul lunii aprilie si colonel r. Vasile Lăpăduși, membru fondator al Asociației Criminaliștilor din România si al Revistei Romane de Criminalistica, al cărei director a fost pana in ultimele sale zile.
Ofițer de cariera si criminalist de profesie, Vasile Lăpăduși a desfășurat o variata si îndelungată practica si o bogata activitate didactica, formând generații succesive de tineri. Ca redactor al revistei Politia Romana si mai apoi director al Revistei de Criminalistica, pe care a fondat-o si a condus-o zeci de ani, a publicat numeroase articole, materiale si documentare dedicate profesiei la dezvoltarea căreia a contribuit in mod nemijlocit.
A fost membru al UZPR încă din 1990 si al Filialei MAI, contribuind la desfășurarea si dezvoltarea activităților uniunii, inclusiv la începerea demersurilor de obținere a statutului de organizație de utilitate publica.
A lăsat in urma sa o cariera exemplara si o adevărată scoală profesională, împreună cu o variata galerie de articole si materiale care îmbogățesc literatura profesionala de specialitate.
Dumnezeu sa il odihnească!
 

Valentin Uban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *