Gala Extraordinară „Libera Musica”, eveniment pilot cu public pe esplanada din fața Operei Naționale București (22 mai 2021)

La inițiativa Ministerului Culturii, Opera Națională București prezintă sâmbătă, 22 mai 2021, începând cu ora 19.00, Gala Extraordinară „Libera Musica”, eveniment cultural ce se înscrie în cadrul unui program pilot privind reluarea spectacolelor în condiții cât mai relaxate, adresat doar persoanelor vaccinate cu ambele doze împotriva COVID-19. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, maestru de cor Daniel Jinga, iar amfitrionul evenimentului va fi actorul Mircea Rusu, Director Artistic al Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București. Cu participarea Corului și Orchestrei Operei Naționale București. Conceptul regizoral al serii îi aparține lui Alexandru Nagy.

Gala Extraordinară „Libera Musica” este un eveniment special dedicat întâlnirii mult așteptate dintre artiștii primei scene lirice a țării și publicul iubitor de operă. Din programul serii fac parte: cavatina „Largo al factotum” din opera Bărbierul din Sevilla” de Rossini, în interpretarea lui Iordache Basalic; cavatina „Una voce poco fa” din opera Bărbierul din Sevilla de Rossini, în interpretarea Mihaelei Ișpan; aria „O Carlo, ascolta” din opera Don Carlo de Verdi, în interpretarea lui Adrian Mărcan; corul „Veddi le fosche notturne spoglie” din opera Trubadurul de Verdi; aria „Io son l’umile ancella” din opera Adriana Lecouvreur de Cilèa, în interpretarea Crinei Zancu; aria „E lucevan le stele” din opera Tosca de Puccini, în interpretarea lui Alin Stoica; „Dansul cavalerilor” din baletul Romeo și Julieta de Prokofiev; „Te Deum” din opera Tosca de Puccini, în interpretarea lui Cătălin Toropoc; rondo-ul „Le veau d’or” din opera Faust de Gounod, în interpretarea lui Marius Boloș; corul „Va pensiero” din opera Nabucco de Verdi; aria „Tu, che le vanità” din opera Don Carlo de Verdi, în interpretarea Madeleinei Pascu; Intermezzo din opera Cavalleria Rusticana de Mascagni; aria O don fatale din opera Don Carlo de Verdi, în interpretarea Oanei Andra; Puccini, aria Nessun dorma din opera „Turandot” de Puccini, în interpretarea lui Daniel Magdal; „O fortuna” din cantata profană Carmina Burana de Orff.

Biletele se găsesc doar online pe http://tickets.operanb.ro/.

Accesul se va realiza cu o oră înainte de a începe reprezentația. Purtarea măștii este obligatorie.

Condițiile de participare a publicului au fost aprobate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și prevăd un grad de ocupare de 70%, adică 700 de persoane.

Doritorii trebuie să știe că participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate cu ciclu complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate și la 10 zile de la rapel, se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore înainte de spectacol. Copiii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol, dar cei peste 5 ani vor purta mască.

Participanții au obligația, și de data aceasta, să își lase datele de contact (adresa de e-mail, număr de telefon) la achiziționarea biletului, deoarece vor fi monitorizați ulterior, așa cum s-a întâmplat și la primele evenimente pilot ce au avut loc la interior.

Artiștii, de asemenea, vor prezenta dovada vaccinării cu schemă completă, cu o perioadă de 10 zile de la data administrării, sau dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, sau prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore înainte de spectacol.

Și acest eveniment pilot, coordonat de Ministerul Culturii împreună cu Opera Națională București, beneficiază de sprijinul Ministerului Sănătății, al Direcției de Sănătate Publică București, al Institutului Național de Sănătate Publică, al Serviciului de Telecomunicații Speciale și al Instituției Prefectului din București. Un rol important în dezvoltarea evenimentelor pilot l-au avut conf. univ. dr. Victor Costache și coordonatorul științific al evenimentelor, prof. dr. Cristian Oancea.

 

leviathan.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.