Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – principal organizator al ”ECOFEST 2021” cu sprijinul Primăriei și Consiliului Municipal Craiova

 

Una dintre importantele misiuni sociale ale jurnalistului este aceea a abordării pilduitoare a fenomenului educațional, a tuturor componentelor acestuia. Asumându-și această nobilă menire, nu întâmplător, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România s-a alăturat demersului, devenit tradițional, al Asociației ”Inițiativa Ecologistă Europeană”, în calitate de principal organizator al ediției din acest an a Festivalului Internațional al Filmului Ecologist ”ECOFEST ROMÂNIA”.

Desfășurându-se la Craiova, între 7 și 13 iunie a.c., ”ECOFEST ROMÂNIA 2021” este o manifestare culturală complexă culturală și educativă, organizată de U.Z.P.R. în colaborare cu Asociația ”Inițiativa Ecologistă Europeană”, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Ministerului Educației, parteneri principali fiindu-i Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local Municipal.

”ECOFEST ROMÂNIA 2021”, desfășurat sub deviza-imbold ”PENTRU SĂNĂTATEA PĂMÂNTULUI”, are o pregnantă componentă educativă , prin participarea activă, directă a elevilor din școlile Craiovei în desfășurarea proiectelor și programelor înscrise în cadrul secțiunii ”Zona Liberă de Indiferență”. De-a lungul celor 10 ediții ale ”ECOFEST” desfășurate până în prezent, această inițiativă originală, s-a dovedit a fi cel mai complex și original program de educație ecologistă non-convențională adresat în primul rând tinerei generații din România. ”Zona Liberă de Indiferență” este o competiție între echipe, reprezentând școli și licee din Craiova, care prezintă, spre a fi realizat, un proiect ecologist, care  va aduce noutate și originalitate odată cu implementarea sa. Proiectele vor fi prezentate public în grădina Teatrului de vară din Parcul Romanescu, în fiecare dintre zilele de desfășurare ale ”ECOFEST 2021”, fiind ”acompaniate”, la propriu, de momente artistice realizate de elevii acelorași școli craiovene.

Secțiunea de film a acestei manifestări va cuprinde vizionări cinematografice cu tematică ecologistă, împărțite pe două secțiuni – ”Competiție” și ”Panorama”. Filmele, atât cele din concurs cât și cele deja consacrate de public, au fost selecționate de pe mai multe continente. Peliculele, de lung și scurt metraj,  care vor intra în concurs, vor fi jurizate de un juriu internațional, format din specialiști din domeniul cinematografiei. In același timp, va exista și un juriu care va acorda Marele Premiu al ECOFEST 2021, format din 50 de elevi craioveni, aceștia asistând direct  la vizionări sau facând parte din grupuri închise de Facebook. La sfârșitul tuturor proiecțiilor cinematografice ale fiecărei zile,  se vor propune dezbateri cu publicul spectator vizând peliculele prezentate. 

Toate manifestările din cadrul ”ECOFEST 2021” vor fi organizate și se vor desfășura respectând restricțiile impuse de situația specială în care ne aflăm cu toții. 

Departamentul Comunicare
 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.