default-logo

GALA PREMIILOR UZPR 2020 „Sens și contrasens, în mass-media” la Televiziunea Română

 

În cel mai mare și impunător  Studio al Televiziunii Române a avut loc Gala Premiilor UZPR 2020. Evenimentul a fost înregistrat și va fi difuzat  duminică 25 iulie 2021, de la orele 17,00.

Preludiul Galei a fost asigurat de formația condusă de Mihai Napu, care a întâmpinat invitații la eveniment cu un miniconcert muzical, pentru a crea o bună dispoziție, încheind prestația cu „Imnul jurnalistului” și „Minunată-i Prietenia” – leitmotivul muzical învestit cu semnificație de simbol – care însoțește activitățile UZPR

Gala propriu-zisă a Premiilor UZPR a debutat tot muzical, în Studioul 3, cu o piesă de excepție în interpretarea cunoscutei artiste Paula Seling. Evenimentul, în ansamblul lui, a fost un adevărat spectacol, în cadrul căruia s-au derulat și alte momente artistice, susținute în duet de soprana Elina Velicu și tenorul Alin Stoica  și cantautorul Viorel Burlacu. Prezentatorii Carmen Târnoveanu și Mircea Neacșa au avut o prestație remarcabilă, deși foarte solicitantă, având o durată de peste 4 ore, în care s-au acordat 32 de distincții. „Glazura” de spectaculozitate și rafinament artistic a Galei a fost a fost oferită de picturile pe nisip (Sand Art), personalizate pentru fiecare participant în parte, ale cunoscutei graficiene Mariana Pachis, menționată și în Cartea recordurilor pentru acest gen de artă.

Au fost acordate distincții însoțite de trofee, de asemenea personalizate, ale Galei 2020, la 8 categorii de activități jurnalistice și publicistice. Toate au beneficiat de câte un Laudatio, susținut de oameni de cultură, personalități ale vieții publice: Daniela Zeca Buzura, Lavinia Șandru, Felicia Filip, Alexandru Mironov, Iulia Gorea Costin, Mircea Chelaru și  Viorel Popescu, în prezența altor invitați de onoare, precum marea campioană a atletismului românesc Gabriela Szabo sau muzicianul și regizorul Cristian Mihăilescu. O notă de insolit a dat-o faptul că soprana Felicia Filip („Filipissima”, cum e supranumită în lumea internațională a muzicii de operă) a rostit un Laudatio pentru un autor de grafică, sugerând reverența unei forme de creație către o altă formă de creație.

Laureații anului 2020 de la această  Gală a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România au încântat prin discursurile lor, dar  mai ales prin performanțele propriu-zise ale prestației lor jurnalistice pe tema „Sens și contrasens în media”, angajate în  această competiție profesională. „Combatanții” au fost jurnaliști din țară, dar și din Diaspora. Dintre aceștia, unii nu au putut participa direct (cei din SUA ), dar au transmis mulțumiri pentru Trofeele acordate, impresionați recunoașterea activității lor.

Premianții competiției sunt:

Secțiunea carte : Antoaneta Rădoi-București, Dan Teodorescu-Iași, Corneliu Filip-Botoșani, Evelina Păuna-București, Viorel Roman-Germania, Petre Crăciun-București, Mircea M. Ionescu-București

Diaspora : Dana Opriță-SUA, Mircea Popi-Austria, Theodor Damian-SUA

Publicații: revista CERTITUDINEA, al cărei „ispravnic de concept” este Miron Manega

Grafică: Eugen Negrea-București, Vasile Răvescu-București, Marin Constantin-București

Online : Constantin Gumann-Austria, Ioan Cojocaru-SUA 

Presa scrisă: Daniela Gumann-Austria, Dumitru Țimerman-Satu Mare, Elisabeta Iosif-București, Ion Tița Călin-Constanța, Nicolae Băciuț-Tg. Mureș, Nicolae Grigorie Lăcrița-Craiova, Veronica Balaj-Timișoara

Radio : Viorica Ștefan (Virgin Radio), Monica Stoica (Radio România Actualități), Ramona Alexandrescu (Radio București), Mihaela Ioniță (București FM)

 

Televiziune: Eva Lazcko (Satu Mare, Informația TV), Valeriu Ioan (Satu Mare), TVR Program Moldova, TVR Moldova (emisiunea Obiectiv Comun) și MARELE PREMIU DE TELEVIZIUNE pentru TVR – proiectul  Teleșcoala (coordonatori Camelia Boștină și Valentina Ionescu ) .

 

Laureatele și doamnele invitate au primit frumoase buchete de flori, iar  toți câștigătorii s-au bucurat de un cadou oferit de Domeniile Băniei.

Departamentul Comunicare

 

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.