◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Actualitate culturală ieșeană

Viața culturală ieșeană a cunoscut în perioada 22-26 septembrie 2021 o efervescenă cu totul aparte, marcată de câteva evenimente de mare anvergură.

A debutat cu Festivalul Internațional „Grigore Vieru”, Ediția a XIII-a, organizat de Asociația Culturală „Feed Back”,  la care au participat mari personalități culturale, academcieni, scriitori, actori,  dar și muzicianul Eugen Doga, al cărui concert desfășurat la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” cu participarea orchestrei Operei Naționale Române Iași, a unor soliști ieșeni și din Republica Moldova, a fost ca un dar de suflet, pentru publicul ieșean, în memoria scriitorului „Grigore Vieru.  Eugen Doga a fost desemnat Cetățean de Onoare a Municipiului Iași. 

„Aplauzele nu le merit eu, ci voi care ați venit să ne ascultați și care rezonați cu muzica mea”, a declarat maestrul Eugen Doga.

Vineri, o seară magică în care versul și cântecul lui  Walter Ghicolescu și Adrian Grădinaru, în cadrul unui recital de folk, ne-au purtat pe aripa toamnei și a armoniei, în cadrul întâmplării culturale „Folk this night”.

Sâmbătă, am avut întâlnire cu pianistul francez de origine română, AIMO PAGIN,  care susține concerte solo și orchestrale pe cele mai mari podiumuri din lume și a devenit oficial artist Bösendorfer din mai 2019. Valsurile lui Chopin, în interpretarea celebrului pianist, au creat o atmosferă magică. Recitalul „Chopin la Bibliotecă”, a fost organizat de Biblioteca „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Asociația Club Kiwanis Iași Team 

Duminica a fost din nou destinată folkului într-un festival, aflat la ediția a II-a, organizat de Primăria Comunei Ciurea (Iași) în memoria folkistului Radu Ștefan, plecat prea devreme la stele. Cantautori și actori au delectat publicul, finalizând cu un minunat recital susținut de Mircea Vintilă.

 

Rodica Rodean / UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *