◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Simona Halep începe aventura în America: Coupe Rogers, Cincinnati, Connecticut si US Open

Simona Halep va debuta pe continentul american, în sezonul de vară din 2018 pe hard, la Coupe Rogers, turneul de la Montreal, ce se va desfășura între 6 si 12 august. Numărul 1 mondial în topul WTA are 1.005 puncte de apărat în următoarele 5 săptămâni.

Românca va fi cap de serie nr. 1 la competiția canadiană de Premier 5, unde anul trecut a ajuns în semifinale (obținând 350 de puncte), iar în 2016 a cucerit trofeul. La Montreal, primii 8 favoriți: Simona Halep, Caroline Wozniacki, Sloane Stephens, Angelique Kerber, Elina Svitolina, Caroline Garcia, Garbine Muguruza și Petra Kvitova vor intra direct în turul al doilea.

În 2017, în circuitul american, în afara turneului din Canada, Halep a fost în sferturi de finală la Citi Open de la Washington (60 de puncte), în finală la Cincinnati (585 de puncte) și eliminată în primul tur la US Open (10 puncte), de Maria Șarapova.

În prezent în clasamentul WTA Live, Simona Halep (26 de ani) are 7.511 puncte, fiind urmată de Caroline Wozniacki (Danemarca, 28 de ani) cu 6.660 de puncte, Sloane Stephens (SUA, 25 de ani) cu 5.492 de puncte, Angelique Kerber (Germania, 30 de ani) cu 5.305 de puncte și Elina Svitolina (Ucraina, 23 de ani) cu 5.020 de puncte.

În următoarele 5 săptămâni, principalele urmăritoare ale româncei au de apărat: 845 de puncte – Wozniacki, 2.701 de puncte – Stephens, 116 de puncte – Angelique Kerber și 1.245 de puncte – Svitolina.

Liderul WTA va fi prezent la Cincinnati Open (Premier 5), 13-19 august, la Connecticut Open (Premier), 19-25 august și US Open (Grand Slam), 27 august – 9 septembrie. Practic bătălia pentru menținerea pe locul 1 mondial și după US Open, se va da între Simona Halep, Caroline Wozniacki și Angelique Kerber.

Pe 30 iulie 2018, Halep a intrat în a 39-a săptămână pe primul loc mondial, urmând ca pe 6 august să egaleze performanța lui Ilie Năstase, care a fost lider în topul ATP, vreme de 40 de săptămâni.

Românca se află în prezent pe poziția nr. 11 în clasamentul all-time al tenismenelor, care au petrecut cele mai multe săptămâni pe prima poziție WTA, la egalitate cu Amelie Mauresmo. În această ierarhie, conduce Steffi Graf (377 săptămâni), Martina Navratilova (332) și Serena Williams (319).

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *