◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Continuă misterul asasinării jurnalistului italian Mauro De Mauro

La o jumătate de secol de la dispariția jurnalistului de investigație Italian Mauro De Mauro, descoperirea unui cadavru într-o peșteră a masivului Etna a reînviat speranța de a se rezolva un caz legat de mafia siciliană, scrie AFP.Criminaliștii urmează să efectueze un test ADN pe cadavrul găsit pe versanții Etnei. Anchetatorii au crezut mult timp că De Mauro, care investiga moartea suspectă a puternicului om de afaceri Enrico Mattei, a fost răpit și ucis de mafia siciliană, Cosa Nostra. Jurnalistul a dispărut în septembrie 1970, la Palermo. Fiica să Franca, una dintre ultimele persoane care l-au văzut în viață, a sunat la un număr dedicat al poliției după ce a citit știrile despre cadavrul găsit recent, despre care anchetatorii cred că este din anii `70.
Lângă rămășițe a fost găsită o monedă din 1977, precum și o bucată de ziar din 1978, potrivit cotidianului La Sicilia – ambele de după dispariția lui De Mauro.
De Mauro făcea investigații despre moartea lui Mattei, fondatorul companiei petroliere ENI, care a murit într-un accident de avion în 1962, provocat cel mai probabil de o bombă. Șeful mafiei siciliene, Toto Riina, a fost judecat pentru uciderea lui De Mauro, dar a fost achitat din lipsă de probe.
Jurnalistul fusese răpit cu câteva zile înainte de nunta fiicei sale. Principalii anchetatori în acest caz au fost uciși pe rând de mafie, în anii următori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *