Proiecte HI-Tech 2018 ale studenților din Universitatea Hyperion

Studenții din anul terminal de la specializările Automatică și Informatică Aplicată, din cadrul Facultății de Științe Exacte și Inginerești Hyperion, și-au prezentat și anul acesta proiectele de licență inovatoare și cu aplicabilitate imediată in practică.
Absolvenții Facultății de Științe Exacte și Inginerești au studiat după cursuri aprofundate legate de programarea microcontrolerelor ARM, introduse pentru prima dată în România de Universitatea Hyperion, fapt care a contat enorm la mărirea gradului de absorbție a lor pe piața muncii, încă de pe băncile facultății.
Îndrumați de cadre didactice și cercetători cu înaltă pregătire în tehnologii de vârf, printre care: prof. univ. dr. Sever-Irin Spânulescu (ale cărui cursuri postate și online https://www.youtube.com/channel/UCGegiq3_aUL7K8RGNolxz3w au stârnit interesul miilor de utilizatori HI-Tech, de pe întreg mapamondul), lector univ. dr. Adrian Costescu, conf. univ. dr. ing. Eugenie Posdărăscu, lect. univ. dr. Eugen Cornel, conf. univ. dr. Dan Gogoncea și utilizând laboratoarele moderne dotate cu echipamente de ultimă generație, studenții au efectuat cercetări minuțioase atât în domeniul hardware, cât și în cel al soluțiilor software în cadrul Institutului de Cercetare și Dezvoltare Hyperion, urmărind  direcţii noi de dezvoltare a aplicaţiilor şi anume:
Sisteme cu microcontroler cuplate prin Internet pentru comandă distribuită;
Sisteme mecatronice beneficiind de tehnologii informatice avansate software şi hardware;
Sisteme multiprocesor cu microcontrolere;
Sisteme adaptive de reglare automată cu microcontrolere.
Proba practică a examenului de licență impresionează prin evoluție, excelenta pregătire și creativitate a acestor absolvenți, viitori ingineri.
Imaginile video surprinse de echipa studențească HypTv confirmă că studenții și profesorii au făcut echipă bună și anul acesta, inovând în mediul academic.

https://www.youtube.com/watch?v=EnbClbW-AU8&t=2s

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.