Regretatul doinitor Drăgan Muntean, omagiat de hunedoreni

Ținutul Pădurenilor este ,fără îndoială, una dintre cele mai frumoase zone din județul Hunedoara, care, din punct de vedere etnografic, se remarcă prin minunatul port popular și prin cântecele doinite.
De aici a pornit spre lume, reușind să o cucerească prin cântecele sale, interpretul de muzică populară Drăgan Muntean, un om cu o privire limpede ca apa râului Cerna și cu o voce precum foșnetul pădurilor din Munții Poiana Ruscăi. Din păcate, a plecat din această lume prea devreme, dar a lăsat în urma lui o inestimabilă bogăție : cântecele pe care le-a cules cu pasiune și pe care le-a interpretat cu inegalabilul său glas.
Chiar dacă au trecut 16 ani de la moartea lui, hunedorenii nu l-au uitat. În fiecare an se organizează, în memoria lui, două importante manifestări: Festivalul Concurs Național de Interpretare Vocală a Cântecului Popular Românesc (ajuns în primăvara acestui an la cea de-a VII-a ediție ) și Festivalul Pădurenilor organizat în satul natal,Poienița Voinii(ajuns la ediția a XXXVIII ).
De data aceasta, organizatorii Festivalului Pădurenilor au inclus în program o vizită la Casa Memorială Drăgan Muntean ,o paradă a portului popular și un amplu spectacol folcloric, la reușita căruia își aduc contribuția îndrăgiți și apreciați soliști vocali și instrumentiști ai cântecului popular românesc, din mai multe zone ale țării. Formațiile artistice din Ținutul Pădurenilor vor da un plus de frumusețe și de culoare manifestării menite să-l omagieze pe regretatul Doinitor din Ținutul Pădurenilor.

Ioan Vasiu / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.