A decedat jurnalistul sportiv Gh. Șoană

Nu te vom uita niciodată, Generale!

Gheorghe „GENU” Șoană s-a născut la Iaşi, pe 11 iunie 1945 şi decedat la Bucureşti, pe 17 septembrie 2018. A fost general român în rezervă, care a iubit în permanenţă sportul şi presa sportivă, fiind specialist în rugby, box, scrimă, gimnastică, handbal, karate tradiţional şi fotbal. A învăţat la Şcoala Medie nr. 5 „ILIE PINTILIE” Iaşi şi a studiat apoi secţia de „Artilerie şi Rachete” la Academia de Înalte Studii Militare de Comandă şi Stat Major.
După ieşirea la pensie din armată, în 1995, a lucrat ca redactor sportiv la Radio România Iaşi, timp de peste 20 ani. A colaborat la ziarul Evenimentul din Iaşi, dar şi la alte publicaţii din România. În urmă cu cinci ani s-a mutat de la Iaşi la Bucureşti, cu întreaga familie, colaborând în continuare la posturile de radio din Capitală, dar şi cu binecunoscutul club CSM Bucureşti. A editat două cărţi de sport, ele fiind „Dan Irimiciuc – Mușchetarul de bronz” (în 2002) şi „55 de ani de rugby la Iaşi” (în 2007).
A muncit în presa sportivă din România până în ultimul an de viaţă, fiind şi membru al Asociaţiei Presei Sportive din România de peste 20 ani. A dus numele României pe toate meridianele lumii, prin comentariile făcute pe calea undelor. Din păcate, o boală necruţătoare l-a învins! Înmormântarea a avut loc la Bucureşti în ziua de joi, 20 septembrie 2018. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în linişte şi pace! GENU, nu te vom uita niciodată!

DAN TEODORESCU/UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.