„TREZEȘTE-TE, GHEORGHE, TREZEȘTE-TE, IOANE!”. Tăblițele de aur de la Sinaia EXISTĂ și sunt în România

Emisiunea ”TREZEȘTE-TE, GHEORGHE TREZEȘTE-TE, IOANE!” din 27.08.2018, de la 6 TV, realizată şi moderată de Miron Manega.

Invitat, pentru a treia oară, este Prof. Univ. MIHAI VINEREANU de la New York, autorul unui „DICȚIONAR ETIMOLOGIC AL LIMBII ROMÂNE PE BAZA CERCETĂRILOR DE INDO-EUROPENISTICĂ”. Tema emisiunii este identitatea națională, privită în perspectiva a trei repere: Familia și căsătoria (cu trimitere directă la referendumul din 6-7 octombrie pentru consacrarea definiției corecte a căsătoriei), etimologia cuvintelor „căsătorie”, „a se însura” și „a se mărita” în limba română și, mai ales, descoperirea recentă – mai bine zis confirmarea publică – a existenței PLĂCUȚELOR DE AUR de la Sinaia… Dezvăluirea existenței acestor vestigii de o inestimabilă valoare istorică a fost făcută de un cercetător rus, Alexei Umnov-Denisov, care le și prezintă ca atare, în lucrarea sa „Cartea de aur a tracilor” (care va apărea în curând și în România). Acesta afirmă, nici mai mult, nici mai puțin, că aceste tăblițe de aur (peste 500 la număr) nu au fost topite de Carol I, așa cum se vehiculează în spațiul public, ci se află în România…
Deviza emisiunii este „Ca să fii român, trebuie să poți” (Grigore Vieru). Invitat special, permanent și tutelar: Dl. Mihai Eminescu.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.