◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

NIKOLA TESLA, UN OM CHINUIT DE PROPRIA MINTE

Despre Nikola Tesla s-a spus că a fost un om chinuit de propria minte. În spatele geniului se ascundea un om chinuit de tenebre. Tesla s-a născut într-o familie marcată de boli psihice. Tatăl său vorbea singur și era violent.
Dane, fratele său, avea halucinații și a murit călcat de un cal, chiar sub ochii lui Tesla.

A fost prima traumă pe care a trăit-o și care l-a marcat profund. După această dramă, Tesla a început să aibă halucinații. Vedea lumini puternice pe care le descria ca pe niște limbi de foc.

Când cineva îi vorbea despre un obiect, îl vedea în fața ochilor, astfel încât nu mai distingea realitatea de ficțiune. Mai târziu, Tesla declara că datorită acestor viziuni a inventat motorul cu curent alternativ.

În anul 1899, Tesla declara că în timp ce experimenta un dispozitiv, a recepționat un semnal pe care l-a considerat că venea de la o civilizație extraterestră. În anul 1920, Tesla nota în jurnalul său că semnalul a fost foarte puternic și nu putea veni de pe planetele Marte sau Venus, ci de pe Lună.

Nu dormea mai mult de două ore și au existat perioade în care a lucrat 84 de ore fără întrerupere. Nopțile și le petrecea în laborator unde efectua experimente bizare. Din cauza epuizării, leșina și cădea într-un somn profund.
Despre Tesla s-a spus că avea tulburări obsesiv compulsive.

Înainte de a mânca, calcula volumul alimentelor și își pregătea 18 șervețele. 18 pentru că era multiplu de trei, Tesla fiind obsedat de cifra trei. Înainte de a intra în locuința sa, înconjura imobilul de trei ori. La hotelurile unde era cazat, insista să primească o cameră a cărui număr era divizibil cu trei și insista ca dimineața să aibă 18 prosoape. A murit în camera unui hotel cu numărul 3327, la etajul 33.

Respingea orice contact fizic cu alte persoane. Din această cauză, purta mănuși, îngrozit fiind de microbi. Despre această obsesie Tesla spunea că a fost cauzată de munca în laborator unde a studiat creaturi microscopice pe care le considera oribile.

Tesla scria în jurnalul său, dacă te-ai uita măcar câteva minute la aceste creaturi, n-ai mai bea un strop de apă nefiartă sau nesterilizată. Tesla provenea dintr-o familie în care bărbații au băut mult. Considera că un pahar de whisky pe zi, prelungește viața.

În anul 1934, Tesla anunța o descoperire incredibilă. Era vorba despre un dispozitiv care funcționa pe baza electricității și putea ucide de la kilometri distanță. Dispozitivul a fost numit raza morții.

Potrivit declarațiilor lui Tesla, dispozitivul emitea o energie suficient de puternică încât să doboare două avioane. Imediat după acest anunț, Tesla a fost victima unui accident în timp ce traversa o stradă. Nu și-a revenit complet niciodată după acest accident. A murit în anul 1943, iar toată documentația privind misteriosul dispozitiv a fost preluată de FBI.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *