default-logo

MARELE FILTRU, UN EXAMEN PENTRU CIVILIZAȚIILE AVANSATE

Profesorul australian Jean Paul Fritz a lansat o ipoteză care unora dintre noi s-ar putea să le pară fantasmagorică.
De mai mulți ani, omenirea nu mai are probe referitor la existența extratereștrilor pentru că aceștia nu mai există.

Ei au locuit planete precum Venus sau Marte și din cauza schimbărilor climatice, aceștia au dispărut. El face și o predicție referitor la viitorul omenirii, care va fi asemănător acestor civilizații extraterestre.

Fritz mai susține că există un mare filtru care împiedică civilizațiile să treacă de un anumit nivel al dezvoltării. Viața inteligentă este efemeră, dispare rapid și în condiții enigmatice. Din cauza mediului primitiv, ostil, în care s-au format aceste civilizații extraterestre, existența lor a fost scurtă și dispariția bruscă.

Conform acestui specialist, acum 4 miliarde de ani, planetele Marte, Venus și Terra erau populate. Clima și mediul nu au fost propice unei lungi existențe a unei civilizații. Extratereștrii au evoluat, până la un anumit nivel, dar clima, mediul, le-au oprit brusc evoluția.

Fritz susține că omenirea se îndreaptă către un sfârșit asemănător extratereștrilor. În Univers, viața inteligentă a devenit tot mai rară, din cauza acestor condiții.

Ipoteza lansată de Fritz are susținere în lumea științifică, mulți cercetători fiind de acord că viața inteligentă în Univers este din ce în ce mai rară și că multe civilizații extraterestre au dispărut.

În ceea ce privește existența omenirii, Rich Terrile, director la NASA, susține că trăim într-o simulare numerică. Oamenii trăiesc în interiorul unei simulări și vedem numai ceea ce avem nevoie să vedem.

Legea lui Moore spune că un calculator devine de două ori mai performant, o dată la doi ani. Dacă facem un calcul simplu, un calculator, în următorii 10 ani, va recrea viața unui om de 80 de ani, cu toate trăirile sale, sentimente, realizări și eșecuri.
Dacă acceptăm ipoteza că trăim într-o simulare numerică, putem să ne întrebăm cine se ascunde în spatele acestei simulări și de ce oamenii nu-l cunosc? Poate exista o super forță cosmică care dirijează viața tuturor civilizațiilor, inclusiv pe a noastră?

Terille susține că acel mare filtru, despre care vorbea și Fritz, este de natură cosmică. O super putere stabilește simularea, nivelul pe care trebuie să-l atingă o civilizație și evident dispariția ei.
Suntem un experiment?

efemeride.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.