Scriitoarea Doina Ruști reprezintă România la Festivalul de Literatură din China (18 – 26 noiembrie 2018)

În perioada 18 – 26 noiembrie 2018, Uniunea Europeană organizează cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Guangzhou și Shenzhen, China, la care vor participa opt țări europene.

Printre ţările participante la festival se numără şi România, care va fi reprezentată de Doina Ruști, cu unul dintre romanele sale recente, ”Mâța Vinerii” (”The Book of Perilous Dishes”). Festivalul este patronat de The Bookworm, un cunoscut club de carte și lanț de librării din Beijing, și de mcGroup Berlin, fiind sponsorizat de Uniunea Europeană.

Evenimentele se desfășoară în sudul Chinei (fostul Canton) și au în centru întâlniri cu publicul chinez, cu editori și cu scriitori din China. Doina Ruşti, scriitoare de primă mărime a literaturii contemporane, unanim apreciată pentru forța epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale, multipremiată și tradusă în numeroase limbi, este autoarea a zece romane, dintre care amintim: ”Fantoma din moară” (2008), ”Manuscrisul fanariot” (2015), ”Lizoanca” (2009), ”Zogru” (2006) și ”Mâța Vinerii” (2017).

Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist. ”Într-o scrisoare veche, am citit că un cancelar al consulatului francez din București ar fi fost vândut la galere. Încercând să-i dau de urmă, am constatat că bărbatul a dispărut inexplicabil din București într-o zi luminoasă de toamnă. Iar această dispariție se leagă de povestea unui bucătar fabulos. De aici începe romanul meu, «Mâța Vinerii»”, spune Doina Ruști.

”Mâța Vinerii” a apărut la Editura Polirom în două colecţii: ”Fiction LTD” 2017 şi ”Top10+” 2018).

leviathan.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.