default-logo

Demisii ale jurnaliștilor „șocați” de invadarea Ucrainei, la Russia Today Londra

Mai mulți jurnaliști Russia Today din Marea Britanie au demisionat în urma deciziei lui Vladimir Putin de a lansa o invazie pe scară largă a Ucrainei.

Cinci angajați de la biroul RT din Londra și-au înmânat renunțarea la slujbele lor, inclusiv jurnaliști de emisiuni și producători de știri. Shadia Edwards-Dashti, corespondent TV, a părăsit și compania după ce s-a alăturat, în 2015, ca jurnalist de emisiuni. Edwards-Dashti a fost contactată pentru a intra în direct pentru a acoperi știrile despre invazia rusă, dar a refuzat și a renunțat, cu „efectivitate imediată”, iar alții au urmat-o.

Potrivit msn.com, o sursă separată a declarat că alte două persoane au decis să părăsească canalul în urma deciziei președintelui rus Vladimir Putin de a lansa o invazie terestră, aeriană și maritimă în Ucraina. De asemenea, mai mulți jurnaliști își reconsideră poziția la RT, deoarece există „șoc și neîncredere” vizavi de decizia lui Vladimir Putin de a invada Ucraina „inclusiv printre cei mai apropiați ai săi de la Kremlin”.

Fostul prim-ministru scoțian Alex Salmond a anunțat, de asemenea, că își va suspenda emisiunea pe RT „până când pacea va fi restabilită”.

Criticii postului afirmă că RT, care difuzează știri în engleză, arabă, spaniolă și germană, este brațul de propagandă al statului rus și urmărește să submineze încrederea în instituțiile occidentale.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*