◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Reîntoarcerea la jurnalismul „față în față”, o necesitate

Şefii de presă regionali din Marea Britanie au fost îndemnaţi să facă din întâlnirile fizice dintre jurnalişti o „prioritate”, în special după o serie de închideri de redacții și după constrângerile generate de pandemie, care au lovit în plin o profesie al cărei epicentru este tocmai relatarea din teren și contactul direct cu oamenii.

Specialistul în jurnalism Paul Wiltshire, care predă la Universitatea din Gloucestershire, a cerut liderilor de redacții să găsească noi modalități de a-și determina personalul „să respire din nou același aer”. Blocajele cauzate de Covid-19 au accelerat tendința de închidere a redacțiilor fizice, invocându-se o preferință pentru munca la domiciliu în rândul jurnaliștilor în deciziile de a închide majoritatea birourilor. Apelul lui Wiltshire vine după ce colega sa, Sophie Flowers, a lansat un parteneriat cu site-ul web Reach Gloucestershire Live și a înființat o „mini-redacţie” în campusul universitar. „Sperăm să putem face din schemă un element permanent. Este clar că redacțiile nu se vor întoarce în modul în care ne-am obișnuit cu ele. Dar avem nevoie de un stil de lucru specific al lor în mod regulat. Jurnalismul este despre oameni. Este un sport de echipă – întotdeauna a fost și va fi întotdeauna. Așa că găsirea unor modalități de a aduce jurnaliștii împreună pentru a respira din nou același aer trebuie să fie o prioritate”, îndeamnă Wiltshire.

Institutul Reuters pentru Studiul Jurnalismului a prezis recent că aranjamentele de lucru hibride vor „deveni norma” pentru jurnalişti în 2022, adăugând că se aşteaptă să vadă mai mulţi editori „închizând complet birourile” până la sfârşitul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *