default-logo

Ajutoare de urgență pentru milioane de familii franceze cu venituri mici

Guvernul Franței a anunțat un „ajutor alimentar de urgență” de 100 euro per gospodărie și 50 euro per copil, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivia Gregoire. Cecul va fi plătit pentru nouă milioane de gospodării cu venituri mici. Ministrul Economiei, Bruno Le Maire, anunțase anterior că va implementa un „scut de chirie”, pentru a limita majorările chiriilor cu maximum 3,5% pe parcursul anului.
Aceste anunțuri anticipează proiectul de lege privind „puterea de cumpărare”, promisă de mult de guvern și care urmează să fie prezentată Consiliului de Miniștri pe 6 iulie, potrivit EURACTIV.
Mai multe măsuri sunt luate în considerare, printre care o creștere cu 4% a beneficiilor sociale, cum ar fi pensiile și sprijinul familiei. O astfel de creștere nu va atinge, totuși, inflația de 7% așteptată până în septembrie viitor. Proiectul de lege ar trebui, de asemenea, să încurajeze întreprinderile mici și mijlocii, să ofere scheme de împărțire a profitului, permițând angajaților să primească un bonus atunci când compania are performanțe bune.

(redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*