◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.03.2024

COMUNICAT

Luni, 1 noiembrie 2021, Consiliul Director al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România s-a întrunit în regim de urgență pentru a dezbate și hotărî măsurile impuse de încetarea din viață a președintelui Uniunii, bunul, destoinicul și neobositul nostru prieten și coleg, Doru Dinu Glăvan. A fost în asentimentul tuturor să fie păstrat un moment de reculegere.
Consiliul Director  a validat comunicatul difuzat în legătură cu acest trist eveniment, evocând meritele cu totul remarcabile greu de egalat ale celui mai activ președinte din istoria recentă a Uniunii.
Ei și-au exprimat hotărârea fermă de a menține locul aparte pe care UZPR  l-a câștigat în ansamblul Uniunilor de creație, de a apăra cu abnegație libertatea presei, împreună cu statutul socio-profesional și drepturile slujitorilor ei, de a susține perfecționarea activităților și deontologia demersului publicistic.
În condiții de unitate și demnitate, UZPR își va consolida vocea distinctă în cadrul societății civile, continuând contribuția la viața culturală și spirituală a societății românești.
Pentru continuarea neîntreruptă a activității curente, în spiritul prevederilor statutare, Consiliul Director a confirmat că reprezentarea Uniunii și deciziile curente vor fi asigurate de un triumvirat operativ alcătuit din Secretarul General al Uniunii, doamna Mădălina Corina Diaconu (ce are și dreptul de semnătură pentru actele bancare), și domnii vicepreședinți Sorin Stanciu și Miron Manega.
Se va intensifica activitatea Consiliului Director în condiții de maximă transparență, consultarea acestuia făcându-se imediat ce trebuie adoptată o hotărâre. Ședințele Consiliului Director se vor convoca prompt, de cel puțin două ori pe lună, procesele verbale detaliate urmând a fi publicate pe site-ul Uniunii.
Revine Consiliului Director misiunea importantă de a pregăti Adunarea Generală a UZPR, care va fi convocată imediat ce regulile antiepidemice o vor permite, dar nu mai târziu de începutul anului 2022.
Consiliul Director așteaptă de la toți membrii UZPR să transmită din timp sugestii privind proceduri anterioare convocării Adunării Generale, care să stimuleze practici de depunere a candidaturilor pentru funcțiile de conducere, de completare a Statutului și de îmbogățire a programului de activitate, astfel încât convocarea și lucrările Adunării Generale să se constiutie într-un model de bune practici pentru spiritul asociativ.
În încheiere, facem cunoscut că UZPR își va desfășura de acum înainte întreaga activitate în spiritul moștenirii excepționale lăsate nouă de regretatul său președinte, Doru Dinu Glăvan, acționând ferm în unitate de cuget și de faptă spre binele și afirmarea creatoare a întregii comunități jurnalistice românești.

Departamentul de Comunicare al UZPR

6 comentarii pentru “COMUNICAT

  1. Pios omagiu președintelui UZPR, Doru Dinu Glavan, cu exprimarea disponibilității de a sprijini procedurile premergătoare Adunării Generale, având în vedere experienta jurnalistică cât și cea organizațională, prin calitatea de vicepreședinte al unei organizații sindicale care are aproximativ 400 de membrii.

  2. Felicitari pentru promptitudinea mentinerii UZP in pozitia dobandita in societatea romaneasca, prin implicarea de pana acum a intregii conduceri, in vremea, si impreuna cu regretatului Dodu Dini Glavan.
    Conducerea treburilor Uniunii de catre un triumvirat este, cred, varianta cea mai buna, in aceste momente, cand au si aparut hienele jegoase, care si-au scos coltii, nu doar la adresa UZP, a comuniunii noastre de breasla, dar si la adresa Omului adevarat, care a fost Doru Dinu Glavan.
    Consider ca si pentru urmatoarele sase luni ar fi cel mai potrvit ca UZP sa aiba o „Conducere Colegiala”, pentru ca unitatea breslei sa nu fie afectata, in situatia unei evidente incertitudini politice in tara si a unor evolutii greu de anticipat, atat din punct de vedere economic, cat si al pandemiei. Multumesc. George Andrei

  3. Cu regretul că jurnalistul Doru Dinu Glavan s-a intors pentru vecie în orașul în care și-a început activitatea, iau act de deciziile Consiliului Director al UZPR cu convingerea că generoasele sale proiecte se vor continua spre binele Uniunii, prin contribuția de bună credință a tuturor membrilor săi și pentru cultivarea onorării calității de jurnalist.
    Drum în lumină Doru ” Dzeu să te primească în împărăția Sa!
    Sincere condoleanțe îndoletei familii !

  4. Năpraznică și de necrezut vestea plecării Dincolo, în Nemurire, a președintelui Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Doru Dinu Glăvan!
    Despre Omul care și-a dedicat întreaga viață presei, scrise sau radiodifuzate,
    s-a scris mult în ultimele zile și, de-acum, generații de jurnaliști, și nu numai, contemporane sau care vor veni după noi, vor continua să-i evoce imensa personalitate, ce va fi înscrisă cu litere de aur într-o posibilă Istorie a Jurnalismului Românesc. Împărtășindu-ne reciproc durerea, în urma plecării premature din viața fizică a ilustrului reprezentant al presei, al artei și al culturii naționale, într-o discuție avută personal cu Claudia Motea am hotărât să propunem, la prima Adunare Generală a U.Z.P.R., ca această Asociație să poarte oficial o denumire nouă și anume: Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România „Doru Dinu Glăvan” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *