default-logo

Fotoreporter ucrainean, vechi colaborator al agenției Reuters, împușcat în Ucraina

Maksim Levin, un fotograf care lucra pentru un site de știri ucrainean și care a colaborat de multă vreme la Reuters, a fost ucis în timp ce reflecta invazia Ucrainei de către Rusia. Cadavrul său a fost găsit într-un sat la nord de capitala Ucrainei, Kiev, anunță site-ul de știri LB.ua, unde lucra.
Levin, născut în 1981, a fost un realizator de documentare care a contribuit la acoperirea țării de către Reuters din 2013.
Procuratura generală din Ucraina a declarat că Levin a fost „ucis de militari ai forțelor armate ruse cu două împușcături de la arme de calibru mic”. Acest lucru nu a putut fi verificat independent, scrie The Guardian.
John Pullman, editor al Reuters, a declarat: „Suntem profund întristați să aflăm de moartea lui Maksim Levin, un colaborator de multă vreme al Reuters în Ucraina. Maks a furnizat Reuters fotografii și videoclipuri captivante din Ucraina din 2013. Moartea sa este o pierdere uriașă pentru lumea jurnalismului. Gândurile noastre sunt la familia lui în acest moment dificil”.
ONG-ul Reporteri fără frontiere a scris pe Twitter că Levin este al şaselea jurnalist ucis în Ucraina, de când țara a fost invadată de armata Rusiei. „Era dezarmat și purta o jachetă inscripționată presă. A viza jurnaliști este o crimă de război”, notează organizația.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*