default-logo

Meci de baschet american programat în… Franța

Liga profesionistă nord-americană de baschet va programa pe 19 ianuarie, în capitala Franţei, un meci între Chicago Bulls şi Detroit Pistons, a anunţat NBA, citată de AFP. Liga promisese acest meci, dar pandemia de Covid-19 a întârziat planurile.
Astfel, după trei ani va avea loc un al doilea meci din prestigiosul campionat nord-american la Paris, în sala din Bercy, care va găzdui după 18 luni fazele finale ale turneelor olimpice masculin şi feminin de baschet. „Fabulos! NBA revine la Paris, care este unul din cele mai frumoase oraşe din lume, ţara este fabuloasă şi noi suntem nerăbdători să-i vedem pe Bulls şi Pistons jucând”, a declarat BJ Armstrong, fost coordonator al lui Chicago Bulls în perioada lui Michael Jordan.
Pentru NBA, acesta va fi al 34-lea meci disputat în afara Statelor Unite şi Canadei, în ceea ce se numeşte „Global Games”, lansate în noiembrie 1990 şi găzduite de patru ţări: Japonia şi Mexic în anii 1990 şi începutul anilor 2000, apoi Mexic şi Marea Britanie în anii 2010, iar în final în Franţa.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*