default-logo

Clubul seniorilor Radio Oltenia cinstește memoria înaintașilor

Ziua de 1 noiembrie este de fiecare dată o sărbătoare a radioului românesc, marcând momentul transmiterii pe unde hertziene a primei emisiuni a postului radiofonic public, în anul 1928. De data aceasta, fiind vorba de împlinirea unei cifre rotunde, 90 de ani, am remarcat o suită de manifestări, on-air și off-air, cu implicarea atât a posturilor centrale, cât și a celor regionale.
Clubul seniorilor „ROC-54”, înființat în urmă cu aproape doi ani, la inițiativa jurnalistului Cornel Rusu, din radiofoniștii pensionari, a avut, pentru a doua oară consecutiv, inițiativa ca această zi să fie dedicată și memoriei tuturor celor ce au lucrat la Radio Oltenia Craiova, de la înființarea sa în anul 1954 și au trecut, între timp, în împărăția cerurilor.
La restaurantul „Flora” s-au strâns o bună parte dintre membrii clubului și au participat la slujba de pomenire oficiată de părintele Tudorică Mihalache, cunoscut poet, prozator și ziarist. „Cei ce au lucrat în această nobilă meserie a jurnalismului radiofonic nu trebuie uitați și ei se vor bucura acolo, în ceruri, de rememorarea și rugăciunea ce facem pentru ei”, a spus părintele, iar cei de față au păstrat cuvenitul moment de reculegere, în semn de respect pentru cei ce au transmis ascultătorilor mesajele radiofonice și a căror experiență s-a perpetuat până la generațiile prezente.

Mircea Pospai,
Președintele Filialei Craiova a UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.