default-logo

Ziua Națională a României, sărbătorită la Slatina de Filiala UZPR Olt „Pan M. Vizirescu”

Joi, 1 Decembrie 2022, începând cu ora 10:00, la Slatina, în fața statuii artizanului „Micii Uniri”, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, pe acordurile Fanfarei Lyra Band, au defilat unitățile militare, de Jandarmerie, Polție, ISU (Pompieri și SMURD), Ambulanța, precum și toate instituțiile statului, de cultură, printre care și Filiala UZPR-Olt „Pan M. Vizirescu”.

Delegația noastră a fost alcătuită din cei care au putut veni și au îndurat răcoarea hibernală și debutul primilor fulgi de zăpadă: Vivi-Viorel Pintea, președintele Filialei, George Tulea, vicepreședinte, Rodica-Felicia Matei, Maricela-Paraschiva Buicescu, membru fondator, Paulian Buicescu, consilier și Grigore Călin, membru.

Delegația a depus o frumoasă coroană cu flori.

Colegul nostru Paulian Buicescu a recitat două poezii-creație proprie: „La mulți ani române, dar și României” și „Să nu ne mai jenăm cu românismul”.

După manifestație, unii colegi au intrat în online, afirmându-și dragostea de patrie și atașamentul pentru UZPR: Mihaela-Aritina Ionescu, Valerica Predescu, Angelica-Marinela Lăcraru, Niculina Merceanu, Marian-Teodor Popescu, Teodor Nedelea, Ștefan Melinte, Mircea-Aurel Niță, Corneliu Colpacci și Aurel Furtună.

Au fost prezenți fotoreporterii Florina Dinu, de la „Gazeta Oltului” și Nicolae Ciorei, de la „Glasul Oltului”, ambii membri UZPR-Olt și Daniela Denghel, de la „Orizont oltean” și Geo Pițulescu, de la „Ziarul de Olt”, ambii viitori membri ai UZPR Olt.

 

Maricela-Paraschiva Buicescu / UZPR-Olt

Despre autor
  1. Popescu Ion Reply

    Felicitari din toata inima si succese depline pe viitor.Doamne Ajuta !

  2. Constantin Mihalache nr Reply

    Felicitări, sunt mândru ca sunt Roman!

Lasă un răspuns

*