◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

RSF cere Kosovo să protejeze jurnaliştii de atacurile din nord

Organizația Reporteri fără frontiere solicită o mai bună protecție a jurnaliștilor care relatează din nordul provinviei Kosovo, unde au fost înregistrate cel puțin patru atacuri asupra jurnaliștilor în cinci săptămâni. „Semnalul de alarmă transmis de valul de atacuri împotriva jurnaliştilor din nordul Kosovo trebuie luat în serios de către poliţia kosovară, forţa condusă de NATO din Kosovo (KFOR) şi misiunea Uniunii Europene pentru statul de drept în Kosovo (EULEX) înainte de a exista o nouă tragedie”, a declarat Pavol Szalai, șeful biroului RSF pentru Uniunea Europeană și Balcani.

Potrivit BalkanInsight, tensiunile au crescut în municipalitățile cu majoritate sârbă din nordul Kosovo. O echipă de la TV Klan Kosova din Pristina a fost atacată în apropierea unei baricade în apropierea satului mixt Cabra, din municipalitatea Zubin Potok.

Asociaţia Jurnaliştilor din Kosovo, AJK, a condamnat atacul şi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la siguranţa jurnaliştilor care relatează din nordul instabil.

Incidentul a fost a treia oară când jurnaliştii au fost atacaţi în nordul Kosovo. Pe 9 decembrie, un echipaj de jurnalişti BIRN a fost agresat în Mitrovica de Nord. Câteva zile mai târziu, un dispozitiv a explodat în apropierea unui jurnalist TV Dukagjini, în timp ce relata în direct. De asemenea, un echipaj al portalului de știri Insajderi a fost atacat în Mitrovica. Cameramanul Jetmir Muji a fost internat.

Kosovo se află pe locul 61 din 180 de țări în Indexul mondial al libertății presei pe 2022.

(redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *