default-logo

Basarabia în actualitate

     Sub genericul ”Să fii român trebuie să poți”/Grigore Vieru, manifestările consacrate lunii martie-luna Basarabiei  în România din acest an se vor desfășura,  în mare parte on-line, prin programe Radio și TV, precum TVR Moldova,  Radio Chișinău,  Trinitas Radio și TV, cu susținerea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România  și filialele sale din lume.

     Proiectul,  prevede printre altele, emisiuni, reportaje, interviuri  cu români originari din  Basarabia,  care investesc și au  investit în România speranțe, încredere, dragoste… 

      Povestea  lor de succes, materializarea dorului de Țara-mamă,  determinarea cu care au depășit obstacolele, curajul cu care au acționat ne îmbogățesc  și ne  îndeamnă la acțiuni similare.

     Prin continuitate, astfel aducem  elogiu nostru  înaintașilor, făuritorilor Marii Uniri, membrilor Sfatului Țării din Basarabia care au adoptat la  27 martie 1918 istorica  Hotărâre de Unire cu Țara-mamă, România, dând start  procesului de unificare a provinciilor istorice,  finalizat cu Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918.

    În același context,  TVR Moldova și Radio România Chișinău au lansat, sub îndemnul Să ne recuperăm istoria!” campania de strângere de fonduri pentru înălțarea Mănăstirii Eroilor Români de la Țiganca, Cantemir, Moldova de răsărit.

http://m.tvrmoldova.md/ro/social/sa-recuperam-istoria-campanie-de-strangere-de-fonduri-pentru-ridicarea-manastirii-eroilor-romani-de-la-tiganca?fbclid=IwAR3AkN8tlmyKsU9zSY0X_XW94vwuorD083PvRMTgNd5BdSkzEtciM3W0Vu0

Iuliana Gorea Costin

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.