default-logo

Generalul Radu Theodoru pune la punct hungarismul și “rățoielile obraznice” ale anti-românilor și limpezește “opțiunea salvatoare”

De Ziua Libertății de Expresie și a Presei – 3 Mai – venerabilul General Radu Theodoru continuă cu noi dialogul privind direcțiile culturale, politice și naționale pe care trebuie să se îndrepte România în urma provocărilor mondiale lansate de criza coronavirusului. Am stat deja de vorbă cu profesorul Ilie Bădescu, pe această temă. Într-un interviu publicat de BURSA, despre România, Europa și lumea post-coronavirus, reputatul sociolog consideră că a sosit momentul să ne întoarcem la politica lui “prin noi înşine” încurajând nașterea unui “idealism politic”. La al doilea dialog cu Generalul Radu Theodoru, invitatul nostru special de azi – autor al volumului mult aclamat URMAȘII LUI ATTILA – PDF AICI –  ne vorbește din perspectiva militarului de carieră și, în același timp, a prozatorului de cursă lungă și mare succes.

Legendarul explorator, militar și scriitor în vârstă de 96 de ani, veteran de război și erou al aerului, un simbol al românismului, ne oferă opinia sa experimentată la o întrebare grea, ce ar trebui să frământe, credem noi, orice român: “România, încotro?”. Domnia sa a avut amabilitatea să ne răspundă pe larg și totodată să ne provoace la o serie de dialoguri pornind de la această întrebare. În prima parte a discuției, pe care am publicat-o aici, venerabilul general trece în revistă succint trădările din ultimii 30 de ani până la momentul prezent și opinează dur cu privire la unele aspecte actuale.

În al doilea dialog, pe care îl redăm aici integral în format video, Generalul Radu Theodoru deplânge starea presei de azi din România, care, în opinia sa, este în marea ei majoritate ostilă românilor. “Masele sunt haotizate, intoxicate și dezinformate prin mass media ostile României”, consideră Generalul. Problemele pe care le înfățișează România în acest moment sunt, după părerea Generalului, sintetizate în următoarele puncte expuse succint:

1. Forțele politice existente și instituțiile de stat sunt divizate sau chiar deromânizate și incapabile de efort creator constructivist pentru vreun proiect național, lipsite de oameni de stat care să-și asume Istoria, afirmă veteranul de război. În schimb, “minoritățile etnice sunt bine organizate, conduse ferm, din exterior, pe direcții opuse interesului național, folosind, printr-o aberație administrativă, forțele coercitive, informative și de justiție împotriva majorității și a intereselor acesteia”.

2. Pe plan extern, strategul nonagenar atrage atenția asupra marelui avantaj pe care îl reprezintă pentru România tot ceea ce reprezintă președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, aflat acum la lansarea spre cel de-al doilea mandat al său. Generalul arată că România și Europa sunt încolțite de reactivarea imperialismelor nefaste pentru istoria României: “cel german cu ordonanța de serviciu – hungarismul și jocul vechi al Rusiei, neguțând România”.

“Statele Unite, prezente militar în România, trec printr-o schimbare fabuloasă de politică internă și externă, președintele Donald Trump preluând texele celor câțiva președinți anteriori neînfeudați și nedirecționați de coaliția bancherilor care conduc dictatorial, de decenii, America”, spune fostul comandant de flotilă aeriană. Domnia sa amintește un citat al președintelui american Theodore Roosevelt care vizează datoria șefului statului de a distruge “guvernul invizibil” – redenumit azi de Donald Trump “deep state” și la noi “statul paralel” – , care își propune să domine din umbră o țară și un popor sau chiar mai mult decât atât. Citatul din platforma-program a partidului lui Roosevelt este acesta, în original:

Continuare pe ziaristionline.ro

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.