default-logo

Jurnalist centenar despăgubit pentru un accident de muncă suferit pe când avea… 95 de ani

Un fost jurnalist regional în vârstă de 100 de ani a primit despăgubiri cu aproape 20.000 de lire sterline după ce a suferit răni care i-au alterat viața în timp ce muncea, având vârsta de… 95 de ani, informează holdthefrontpage.co.uk.
Consiliul municipal din Brighton și Hove a fost obligat să-i plătească suma lui Derek Granger, care și-a luxat umărul și și-a rupt mușchiul umărului când a căzut peste o sârmă dintr-un crematoriu.
Un judecător de la Brighton County Court a constatat că dovezile consiliului au fost „nesatisfăcătoare”, după ce autoritatea a încercat să pretindă că Derek, care avea 95 de ani la momentul căderii, în iunie 2016, s-a prăbușit din cauza bătrâneții.
Derek a lucrat pentru cotidianul din Brighton The Argus și Sussex Daily News înainte de a fi critic la Financial Times în… 1952. A continuat să lucreze pentru Granada TV, producând Coronation Street și mai târziu devenind șeful de teatru al canalului.
În instanță, judecătorul Sullivan a spus că nu poate înțelege de ce autoritatea locală s-a luptat în instanță timp de șase ani, în timp ce l-a lăudat pe Derek ca fiind un „domn stoic”.
Un purtător de cuvânt al Consiliului Local al orașului Brighton și Hove a declarat pentru The Argus: „Aceasta a fost o cerere de vătămare corporală a unei curți făcută de o persoană care pretindea daune în urma unui incident de împiedicare. Ne pare extrem de rău pentru necazul cauzat domnului Granger și pentru timpul necesar pentru a se încheia această chestiune.
Acest lucru s-a datorat unor întârzieri ale instanțelor”, s-a apărat Consiliul. Dar James Palmer QC, de la Henderson Chambers, a declarat: „Consiliul orașului Brighton și Hove a negat că a existat vreun cablu a susținut că a fost vina dlui Granger că a căzut și a fost grav rănit”.

Despre autor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.