◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Centrul Pulitzer este încântat să anunțe selecția pentru bursa Persephone Miel din 2021

Bursa Persephone Miel se concentrează pe sprijinirea jurnaliștilor din afara SUA și a Europei de Vest care urmăresc proiecte de raportare ambițioase care abordează probleme nedeclarate în țările lor de origine. Lansată în parteneriat cu Internews, o organizație nonprofit de dezvoltare media, Miel Fellowship le permite reporterilor să își aducă munca către un public global mai larg. Câștigătorii primesc un grant de călătorie de 5.000 de dolari de la Centrul Pulitzer și mentorat de la un jurnalist din rețeaua Centrului Pulitzer.
 
Anul acesta, jurnalista Elena Stancu, din România, va raporta despre diaspora românească din Europa. România este țara din Europa cu cei mai mulți cetățeni care locuiesc în străinătate, 14,6%. În 2019, Stancu a început să raporteze despre cei 5 milioane de români care au plecat să lucreze în străinătate. Acum, ea intenționează să-și finalizeze proiectul de raportare în Regatul Unit, unde imigranții români sunt afectați de Brexit și de criza coronavirusului. Prin intermediul Miel Fellowship, ea va petrece șase luni în Marea Britanie raportând despre luptele românilor care au devenit imigranți fără acte.

Stancu a fost redactor-șef adjunct la Marie Claire România și a câștigat mai multe premii și burse de jurnalism, inclusiv o bursă de la Carter Center din SUA și Balkan Fellowship for Journalistic Excellence. Raportarea sa se concentrează asupra sărăciei extreme, a violenței domestice, a vieții în închisorile românești, a crizei drogurilor din spitalele românești, a rasismului, a discriminării și a migrației.

„Miel Fellowship este o oportunitate pentru mine de a ajunge la un public internațional la care nu ajung în mod obișnuit”, a spus Stancu. „Este o recunoaștere a muncii mele la un proiect documentar atât de complex precum cel despre imigranții români din Europa. Acest tip de proiect necesită o mulțime de resurse – inclusiv financiare – și mult sprijin. Miel Fellowship îmi oferă acest sprijin și îmi dă curaj să continui acest tip de muncă jurnalistică. ”
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *