default-logo

Sorana Cîrstea și Monica Niculescu debutează în calificările de la Indian Wells

Două românce, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu, vor evolua astăzi, în turul 1 al calificărilor de la Indian Wells, turneu WTA din categoria Premier Mandatory. Competiția, care se desfășoară în Statele Unite, asigură premii în valoare de 9.035.428 de dolari.

Sorana Cîrstea (nr. 98 WTA), favorită nr. 11 pe tabloul calificărilor, o va întâlni în premieră, pe americanca Danielle Lao (nr. 153 WTA, 27 de ani), care a primit un wild-card din partea organizatorilor.

Tenismena din Târgoviște are de apărat 35 de puncte de anul trecut, ea fiind în pericol de a ieși din Top 100, după acest turneu, dacă nu și le recuperează. Ea a repurtat 3 victorii și a suferit 6 înfrângeri în competițiile din 2019.

Monica Niculescu (nr. 127 WTA) va da piept cu rusoaica Anna Blinkova (nr. 104 WTA), care este favorită nr. 15 în calificările de la Indian Wells. Palmaresul direct dintre cele două jucătoare este egal, 1-1.

Sorana și Monica au nevoie de două victorii în calificări, pentru a accede pe tabloul principal al turneului, care are loc pe coasta de Vest a Statelor Unite.

Aici, sunt deja prezente alte 3 tenismene din România: Simona Halep (nr. 2 WTA, favorită nr. 2), Mihaela Buzărnescu (nr. 31 WTA, favorită nr. 29) și Irina Begu (nr. 70 WTA). Tragerea la sorți, a meciurilor din competiția feminiă, va avea loc astăzi, 4 martie, la 22:00 (ora României).

Simona Halep are de apărat 390 de puncte, după ce anul trecut a ajuns în faza semifinalelor, unde a fost învinsă de Naomi Osaka (Japonia), actualul lider mondial, cu scorul de 3-6, 0-6.

George Titus Albulescu / UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*