◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

UE pregătește aviația cu emisii zero

O nouă alianță finanțată de UE își propune să pregătească blocul pentru introducerea aeronavelor cu emisii zero prin modernizarea infrastructurii aviatice a Europei pentru a satisface nevoile avioanelor electrice și alimentate cu hidrogen. Alianța pentru aviație cu emisii zero, finanțată de Comisia Europeană, va identifica barierele în calea punerii în funcțiune comercială a aeronavelor curate și va dezvolta recomandări detaliate pentru a le rezolva. De asemenea, va promova investițiile în tehnologia aeronautică curată pentru a consolida competitivitatea Europei în sectorul aerospațial, relatează EURACTIV. Un spectru larg de organizații de aviație se vor alătura comunității, inclusiv producători de avioane, companii aeriene, aeroporturi și producători de combustibil.
Având în vedere amploarea schimbărilor necesare aeronavei inovatoare, alianța caută, de asemenea, implicarea agențiilor de standardizare și certificare, a grupurilor de interes pentru pasageri și a mediului și a autorităților de reglementare. „Odată cu apariția aeronavelor cu emisii zero, Europa scrie următorul capitol în domeniul aviației”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene.
Potrivit estimărilor UE, piața aeronavelor cu emisii zero ar putea avea o valoare de până la 5 trilioane de euro în următorii 30 de ani. Se prevede că 75% din aeronave la nivel global vor folosi tehnologia curată în curs de dezvoltare până în 2050.
În UE, aviația este responsabilă pentru aproximativ 14% din emisiile de gaze cu efect de seră din transportul blocului comunitar și contribuie cu aproximativ 3% la emisiile la nivel global. (redacția UZPR)
Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *