◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Doi jurnaliști ai unui canal de televiziune rus, arestați la Istanbul. Oficiali turci: „Filmau o fabrica de drone fără nicio acreditare”

Doi jurnaliști de la postul de televiziune rus NTV au fost arestați de politie in Turcia, a anunțat vineri acest canal într-un comunicat, notează AFP.

Joi dimineața, „jurnalistul Aleksei Petrusko si cameramanul sau, Ivan Maliskin, au informat redacția ca au fost arestați de polițiști la Istanbul”, a indicat comunicatul.

Joi seara, aceștia erau in continuare in arest, potrivit unui mesaj trimis colegilor săi de Petruska si citat de canal.

Lucrând amândoi pentru programul „Tentralnoie televidenie” care se poziționează ca o emisiune săptămânală de informații, jurnaliștii nu au mai răspuns de atunci la telefon, nici la mesaje, potrivit comunicatului.

Potrivit unei surse din cadrul Ministerului turc de Externe, jurnaliștii au fost arestați in momentul in care „filmau o fabrica de drone fără nicio acreditare”.

 
„Au ajuns la Istanbul pentru o filmare, dar nu au primit nici autorizație, nici acreditare” pentru a filma, a declarat aceasta sursa.

Biroul guvernatorului orașului Istanbul a anunțat vineri seara ca durata detenției jurnaliștilor a fost prelungita cu trei zile si ca ancheta in privința lor este in curs de desfășurare.

La rândul sau, Ambasada Rusiei in Turcia a declarat ca este in contact cu autoritățile turce pentru a clarifica situația.

„Ne bazam pe o cooperare operațională” din partea Turciei, a subliniat ambasada într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

m.ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *