◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

EUROPA LEAGUE. Fără Dan Petrescu, CFR Cluj a făcut doar egal acasă cu ŢSKA, pe care o bătuse la Sofia. Calificarea se joacă joi, în Elveția

După ce învinsese la Sofia cu 2-0 (dar cu Dan Petrescu pe bancă, campioana României CFR Cluj a remizat, joi seară, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa ŢSKA Sofia, într-un meci din etapa a cincea a grupei A a Ligii Europa. 

În celălalt meci din grupă, AS Roma a învins acasă, scor 3-1, echipa Young Boys Berna. Clujenii şi elveţienii vor lupta în ultima etapă, în meci direct, la Berna, pentru calificarea în 16-imile competiţiei, adică în așa numită ”primăvară europeană”.

Gruparea clujeană a fost condusă, provizoriu, de antrenorul Marius Bilaşco, după ce Dan Petrescu s-a despărţit luni de CFR, fiind primul meci fără cel supranumit ”Bursucul” pe bancă.

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Manea, Burcă, Camora – Chipciu, Djokovic – Rondon, Păun (Carnat ’75), Pereira (Deac ’61) – Debeljuh. Antrenor: Marius Bilaşco

ŢSKA Sofia: Busatto – Antov, Mattheij, Zanev – Vion, Youga, Geferson, Carey – Sankhare (Tiago Rodrigues ’78), Sowe, Yomov (Henrique ’77). Antrenor: Bruno Akrapovic.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Franţa, cu Amaury Delerue la centru, ajutat de asistenţii Benjamin Pages şi Aurelien Drouet şi de arbitrul de rezervă Mikael Lesage. Delegat UEFA a fost Balasz Makray, din Ungaria, iar observator de arbitri austriacul Stefan Messner.

La Roma au marcat pentru gazde Mayoral ’44, Calafiori ’59 şi Dzeko ’81, iar pentru oaspeţi a înscris Nsame ’34. De la Young Boys a fost eliminat Camara, în minutul 83.

În ultima etapă, joia viitoare, pe 17 decembrie, CFR Cluj va juca în deplasare cu Young Boys Berna, având nevoie de victorie pentru a merge mai departe.

ŢSKA Sofia va întâlni acasă AS Roma.

Clasamentul grupei este următorul: 1. AS Roma – 13 puncte, 2. Young Boys – 7 puncte, 3. CFR Cluj – 5 puncte, 4. ŢSKA Sofia – două puncte.

AS Roma este calificată în 16-imile Ligii Europa, iar ŢSKA nu mai are nicio şansă să acceadă în faza următoare.

La Cluj-Napoca, în minutul 85, de la gazde a fost eliminat Chipciu, după ce a primit al doilea cartonaş galben. Chipciu a primit primul cartonaş în minutul 54.

NOUL ANTRENOR PRINCIPAL ESTE EDI IORDĂNESCU

Edi Iordănescu (ÎN FOTO) a fost numit, vineri, în funcţia de antrenor principal al celor de la CFR Cluj, a anunţat clubul pe site-ul său oficial.

”Mă bucur să fiu din nou aici. Mulţumesc patronatului şi conducerii pentru încrederea arătată. A mai fost un episod acum doi ani şi ceva care s-a terminat mai repede decât ar fi fost normal.

Cu toate astea am rămas şi cu lucruri foarte bune şi, nu în ultimul rând, cu un trofeu frumos, primul trofeu pentru mine, de altfel, şi cu o experienţă pe care eu am luat-o constructivă. Am învăţat ca şi din astfel de momente, mai puţin fericite, să ştiu să aleg ce e mai bun. A fost pentru mine singura oară când un club mi-a acceptat unilateral contractul (rezilierea, n. red.), a fost o dezamăgire, m-a afectat, dar am făcut un pas în spate, am mers la un alt club, unde mi s-au oferit suport şi încredere şi acolo am reuşit un proiect istoric, pentru că a fost o performanţă istorică pentru oraş şi pentru club. M-am întors la Cluj pentru că am încredere deosebită în acest grup de jucători, am încredere deosebită că acest club poate să îşi continue traiectoria ascendentă”, a spus Edi Iordănescu, fiul generalului Anghel Iordănescu, fostul antrenor al Generației de Aur a fotbaliștilor români, la Mondialul de fotbal din SUA, 1994.

”Este un moment extrem de delicat, sunt multe motivele pentru care subliniez acest aspect. Echipa nu traversează din punct de vedere sportiv o perioadă foarte bună, calendarul e extrem de încărcat, sunt cinci jocuri în 18 zile şi foarte puţin timp la dispoziţie.

E adevărat că orice antrenor ar prefera ca în pauza competiţională să fie un moment în care să preia o echipă, dar mi-am asumat toate aceste lucruri. Vin cu entuziasm, vin cu energie, vin după un antrenor pe care îl respect şi îl apreciez deosebit de mult, Dan Petrescu, un antrenor care pentru noi cei tineri poate să fie în orice moment un exemplu. Sunt sigur că a avut tot sprijinul patronatului şi toate condiţiile necesare pentru performanţă şi a realizat-o”, a mai spus tehnicianul.

Iordănescu s-a arătat încrezător în perspectivele echipei din Gruia, în ciuda momentului dificil: ”Eu cred că acest club poate să producă în continuare performanţă deosebită şi mi-ar plăcea să o facem împreună în următoarea perioadă”.

Edi Iordănescu şi-a expus obiectivele pe care le are la CFR Cluj, subliniind că are experienţă în ciuda vârstei sale:

”Chiar dacă am 42 de ani, sunt de zece ani antrenor principal şi am plecat de jos, ştiu ce înseamnă liga a treia, liga a doua, liga întâi, proiecte grele. Nu am avut niciun club la care să preiau o echipă şi să o las mai jos decât am luat-o. Întotdeauna am mers în sus, absolut la toate echipele la care am lucrat, traiectoria a fost una pozitivă, însă CFR rămâne un club care îţi oferă posibilitatea, condiţiile necesare, lotul de jucători atât de bun calitativ încât e clar că aspiri la trofee şi eu cred că, având în vedere că s-a ieşit prematur din Cupă, nu ne rămâne decât să ne luptăm până la final cu încredere pentru câştigarea unui nou titlu şi bineînţeles să jucăm această carte, care la prima vedere pare imposibilă, această misiune Elveţia s-o transformăm într-una posibilă şi să încercăm din nou o calificare în primăvara europeană”.

Mugur Popovici / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *