default-logo

Tîrgu Mureșul ar putea fi, pentru o săptămână, un centru al televiziunii și cinematografiei mondiale

Tîrgu Mureșul ar putea fi, pentru o săptămână, un centru al televiziunii și cinematografiei mondiale

Ediția a XVII-a a Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST va fi organizată, anul acesta, la Tîrgu Mureș, în perioada 14 – 20 septembrie. SIMFEST a intrat cu adevărat în circuitul festivalier internațional și înregistrarea lui a fost acceptată pe două mari platforme online dedicate festivalurilor: filmfreeway.com din SUA și festhome.com din Marea Britanie.

Sesiunea de înscriere în competiție a fost deschisă în 15 ianuarie și se va încheia în 30 iunie. În doar 3 săptămâni a fost înregistrat un record de înregistrări: 744 producții din 77 de țări. Harta alăturată, cu țările participante colorate în diverse nuanțe de albastru, este sugestivă.

Organizatorii festivalului apreciază că până la final numărul înscrierilor va fi de ordinul miilor, cu atât mai mult cu cât sunt așteptați să intre în competiție creatorii de media români și televiziunile europene.

Un juriu numeros, compus din profesioniști de primă mână din televiziune și cinematografie va fi nevoit să desfășoare o dificilă muncă de preselecție, în perioada 1 iulie – 15 august, astfel încât în fața juriului finalei să ajungă producțiile cele mai valoroase.

Juriul final va avea în componență experți din România, Franța, Austria, Spania, Belgia și Italia.

Festivalul este organizat în fiecare an, la Tîrgu Mureș, de Asociația culturală SIMFEST pentru sprijinirea și promovarea creatorilor din media și artele vizuale. Ediția 2020 va fi, asemenea celor precedente, un adevărat complex cultural, programând numeroase evenimente adiacente: expoziții de fotografie și tehnică video, proiecții publice în exclusivitate ale unor filme artistice și documentare, lansări de carte, recitaluri de muzică și poezie, spectacole ș.a. Organizatorii promit să pregătească și alte surprize.

Echipa SIMFEST

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*