default-logo

RCS&RDS: Reţeaua este gata pentru 5G. Putem da drumul la 5G instantaneu

RCS&RDS, numărul patru pe piaţa locală telecom, a anunţat că reţeaua din Bucureşti este pregătită pentru 5G.
“Putem face tranziţia mai uşor de la 4G la 5 G, iar când telefoanele mobile vor fi disponibile vom oferi clienţilor noştri 5G”, au declarat oficialii operatorului. RCS&RDS a încheiat un contract cu Ericsson pentru a moderniza reţeaua şi pentru a fi pregătită de 5G. Implementarea sistemului radio Ericsson în Bucureşti a început din decembrie 2017.

“Standardizarea este gata, acum aştetăm după standardul Stand Alone şi după terminale”, a declarat Dragoş Mircea Rebegea, country manager Ericsson. Oficialul Ericsson a mai declarat că sunt încheiate înţelegeri cu 40 de operatori din lumea întreagă şi trei contracte comerciale. Este vorba de Korea Telekom, Swisscom şi Sprint/T-Mobile. „Până în 2023, 20% din populaţia lumii va avea acoperire 5G. Acesta va avea un impact enorm în ceea ce priveşte experienţa utilizatorilor şi transformarea digitală a industriilor şi oraşelor”, a adăugat Rebegea.

RCS&RDS a testat viteza 5G de până la 10 Gbps, prin intermediul unei platforme prototip, precum şi latenţa semnalului, redusă la o zecime faţă de cea uzuală pentru tehnologia actuală 4G. Prin intermediul tehnologiei 5G, utilizatorii vor experimenta accesul la internet mobil de mare viteza chiar şi în zone aglomerate cum ar fi concerte şi festivaluri sau evenimente sportive, fără a fi afectaţi de limitări ale vitezelor, interferenţe sau instabilitatea semnalului. Download-ul filmelor la rezoluţie 4K va fi o chestiune de secunde, în timp ce transmisiunile TV în direct şi evenimentele sportive vor deveni adevărate experienţe vizuale imersive, virtuale, chiar şi pentru cei care nu vor participa personal, în viaţa reală.

capital.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*