default-logo

O întâlnire cu istoria are loc azi, 6 septembrie la Muzeul Golești din județul Argeș

Posted On 06 sept. 2020
By :
Tag:
 
De la ora 10,00 aici are loc un eveniment istoric inedit organizat de instituția gazdă împreună cu Asociația de Reconstituire Istorică Ferdinand I și Asociața Aerohistoria.
Aceștia organizează o prezentare de uniforme militare ale soldaților din timpuri trecute.
Pe lângă acestea, soldații echipați pentru vremurile acelea mai prezintă și o serie de arme, echipamente și accesorii cu care luptau în război. „Este ziua în care ne reîntâlnim cu soldații noștri bravi, la Muzeul Golești, la o reconstituire istorică, cei mai mulți dintre ei fiind țărani”, spune Remus Cîrstea unul dintre amfitrionii manifestării.
Amintim că ieri, în comuna argeșeană Rătești a avut loc deschiderea oficială a unui poligon și au avut loc mai multe activități care ne amintesc de istoria poporului român.
Dintre manifestările de la Rătești amintim prezentarea onorului asociațiilor de reconstituire istorică prezente la eveniment, intonarea Imnului Național al României și Imnului Regal;
Tot cu acest prilej a avut loc și o reconstituire istorică a luptelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, vizitarea unei expoziții cu obiecte din colecțiile asociațiilor de reconstituiri istorice, fotografii și documente vechi.
Manifestările s-au încheiat cu demonstrații, mânuiri de armă, prezentare de echipament, accesorii și arme de colecție.
Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” va lua parte la eveniment de la Muzeul Golești alături de Asociația Culturală „Tomis”, Asociația „Edelweiss Ost” și Asociația „Aerohistoria”.
 
   Text și foto Constantin PAŞOL
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*