default-logo

Argeș: Festivalul Țuicii pe Valea Păcurarului

Duminică, 6 octombrie, în comuna Coșești din județul Argeș  începând cu ora 12,00 va avea loc ”Festivalul Țuicii”, manifestare ajunsă la cea de-a  XV-a ediție.
Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Coșești.
Festivalul Ţuicii a început ca o campanie de recunoaştere a ţuicii drept băutură tradiţională românească. Scopul manifestării din Argeș fiind acela de promovare a acestui produs, cât şi a produselor tradiţionale specifice zonei Argeșului și  Muscelului. 
 
Campania a fost demarată cu ocazia primei ediţii a Festivalului Ţuicii de la Coșești, organizată pe 19 mai 2002, bucurându-se de un deosebit succes de-a lungul timpului, atât pe plan local, cât și național. 
Aici, producătorii individuali îşi vor prezenta atât ţuica din fructe, cât și produsele de ceramică, lemn ori costumele populare specifice  zonei.
Festivalul se desfășoară, ca în fiecare an, într-un cadru natural, pe Valea Păcurarului din Coșești, la aprox. 30 km față de Pitești, pe drumul Pitești- Domnești la interferența zonelor Argeș și Muscel.
Voia bună şi jocul vor fi prezente aici până seara, ansambluri şi cântăreţi de muzică populară fiind invitaţi să încânte publicul.
 

Programul artistic va fi susținut de către interpreți și formații artistice din zona Argeșului dar și de soliști profesioniști din întreaga țară.

Constantin PAŞOL
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*