default-logo

Daruri de Moș Nicolae, pentru prinții noroaielor din Ardeal

Ce trist este râsul! Ce surâs are plânsul! De Moș Nicolae… am făcut parte din ajutoarele Sfântului… Am împărțit daruri copiilor din Ideciul de Sus, Deleni, Hodâc, aleși de soartă… să aibă copilăria friguroasă! Desculți, unii dintre ei, la 2 grade, îmbrăcați modest, de vară, străluceau prin noroaiele satelor ca niște steluțe fermecate din bradul celor bogați…! Timizi și nedumeriți, ca niște sfinți nedeprinși cu lumea asta, întindeau mânuțele după sacoșele cu daruri, cum cred că întindea micuțul Isus sufletul după fericire! Ne priveau cu mirarea ochișorilor care se deprind cu întâia lumină după naștere, nu puteau crede că sunt prinții darurilor Sfântului Nicolae, trimisul lui Dumnezeu, până în Nașterea Domnului…! Ei, prinții noroaielor, dar cu aure nevăzute! Ei, aleșii Domnului…! Noi, fiecare dintre noi, împărțitorii de daruri, stăteam smeriți în fața lor, aveau pe chipuri iertarea și binecuvântarea pentru noi! Ei, care aveau la ferestre scânduri… în loc de lumină, care aveau piciorușele și mânuțele înghețate, zgribuliți în hăinuțe căpătate din milă! Parcă erau niște păsări împiedicate în aripile smulse de destin sau uneori crescute prea mari pentru zborul lor copilăresc…! Am mers din casă în casă, din sat în sat, am tot mers… ei rămânând în urma noastră ca o mustrare biblică…! Un fost elev al școlii din Ideciu care muncește în Germania…, ne-a ajutat cu o parte din bani, a dorit să rămână anonim! Noi le-am dat daruri, dar nu sunt înfrânți de soartă… Noi suntem înfrânții destinului lor!
Ajutoarele lui Moș Nicolae printre copii satelor românești, au fost: Preot Deleni-Graur Călin, Preoteasa Deleni-Graur Andreea, Preot Hodac-Fit Nicolae, Preoteasa Hodac-Fit Liliana! Profesorii Ţânco Danie, Pușcaș Ionela, Marin Marinela, avocat Săbău Sorin și doamna Marilena Săbău, consilier juridic, doctor Mădălina Fărcaş și eleva Maia Fărcaș! Spiridușii Moșului – copiii care ne-au însoțit astăzi: Ţânco Georgiana, Ţânco Paula, Pușcaș Briana, Pușcaș Raisa… și Laurian Stănchescu… Toți, ajutoare și slujitori ai copiilor și ai Sfântului Nicolae!

Laurian Stănchescu Gheorghe,
Slujitor de copii și de sfinți!

Despre autor

Articole asemănătoare

  1. Cioica Maria Reply

    Încă mai avem români care se mai gândesc și la apropiații necăjiti și din cat au, împart și celor oropsiți ai sorții! Dumnezeu sa le dea sănătate iar de unde dau să nu se cunoască! Ar fi de dorit ca celor care le intrece totul, să ia exemplul lor care este demn de urmat de catre toți romanii!

Lasă un răspuns

*