default-logo

Doi jurnaliști super cunoscuți, concediați pentru că l-au criticat pe Iohannis! Acuzații extrem de grave

Chiar de ziua libertății presei, doi jurnaliști de top au fost concediați de la B1 Tv. Aceștia acuză conducerea că le-ar fi reziliat contractele pentru că au criticat Guvernul Orban, dar mai ales pe președintele Klaus Iohannis. Sorina Matei și Andrei Bădin au rămas fără job, iar jurnalista a avut o postare în acest sens pe facebook.

 

Mesajul Sorinei Matei

“De Ziua Mondiala a Libertății Presei cu care se împăunează fals Guvernul Orban, va anunț eu, ca ei se feresc:

1. Televiziunea B1 tv a reziliat marți contactul meu si al lui Andrei Bădin, fără nicio notificare și/sau discuție prealabile.

2. Tot marți, cu câteva ore înainte de reziliere, televiziunea B1 tv, pe profit- 2,3 milioane de euro in 2019, a aplicat la fonduri garantate de stat/Guvern prin IMM Invest.

3. Luni, înainte de aplicare, emisiunile noastre existau, marți – după aplicare n-au mai existat.

4. Totul a fost comunicat marți seara, după aplicare la IMM invest, și miercuri, prin email/trimis document și printr-un cerber al patronatului, fără ca patronatul sa-și asume sau sa comunice transparent decizia, în cazul subsemnatei. De altfel, și decizia este semnată prin împuternicit.

5. Joi, Guvernul a dat 40 de milioane de euro la presa, sub masca unei ‘campanii de informare’, cică sa ‘sprijine jurnaliștii’ care în mintea lor trebuie sa se transforme în oficine de partid și ale Guvernului, fix ce nu are voie sa facă presa.

6. Dealurile Guvernului Orban sunt cu patronatele lacome, nicidecum pentru ‘sprijinirea jurnalismului’. Jurnalismul, vocile critice, supravegherea puterii, oricărei puteri, în capul lor trebuie sa dispară. Sa fie liniște, sa nu mai deranjeze nimeni, sa nu mai afle publicul nimic.

Cam atât despre libertate de exprimare, puterea adevărului, presa – câine de pază al democrației, watchdogul puterii, following the money, focusing on abuse of power, great business stories, watchdog in the corridors of power. Because this is investigative journalism”, a scris Sorina Matei pe facebook.

voxbiz.ro

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.