default-logo

Serbările  Naționale  Țebea

      Duminică, 8 septembrie 2019, au loc manifestările comemorative, prilejuite de împlinirea a 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu, pe care moții l-au supranumit ”Crăișorul Munților”.
      SERBĂRILE NAȚIONALE ȚEBEA au incluse în program: o slujbă religioasă, o evocare istorică, ceremonia depunerii de coroane și defilarea gărzii de onoare, toate desfășurându-se în Complexul Istoric din localitatea Țebea, comuna Baia de Criș.
      La spectacolul folcloric ce se desfășoară în aer liber, pe scenă evoluează unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați soliști vocali de muzică populară: Maria Ciobanu, Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudașcu, Matilda Pascal Cojocărița, Veta Biriș, Mariana Anghel, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Felicia Stoian, Ovidiu Homorodean, Bogdan Roman și Ciprian Pop.
      Pe aceeași scenă pot fi urmărite și Grupul ”Iza” din Maramureș, Grupul ”Voievozii Munților” din Covasna și Ansamblul Folcloric Profesionist ”Drăgan Muntean” din Deva.
      Spectacolul este prezentat de Iuliana Tudor de la TVR, realizator fiind inegalabila Elise Stan.
      Evenimentul este organizat de Instituția Prefectului – Hunedoara, Consiliul Județean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara și, nu în ultimul rând, Primăria comunei Baia de Criș.
 
                                                    Ioan Vasiu / UZPR
 
 
 
Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.