default-logo

CONDUCEREA UZPR LA BUZĂU (Zile fierbinți în octombrie)

Cu prilejul desfăşurării Concursului de Creaţie Literară „Vasile Voiculescu”, ediţia a XXXII-a, la care UNIUNEA ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA a participat, în premieră în calitate de coorganizator, în zilele de 8 și 9 octombrie, alături de președintele breslei noastre, DORU DINU GLĂVAN, și Firiță Carp, membru al Juriului de Onoare, Disciplină și Arbitraj, au fost prezenți, la acțiunile desfășurate în contextul amintit, și  numeroși membri ai filialei UZPR ,,Pamfil Șeicaru” Buzău. 

Suita manifestărilor a început în după amiaza zilei de 8 octombrie, la ora 16.00, când s-au depus flori la Bustul lui Vasile Voiculescu din parcul cu acelaşi nume, aflat în imediata apropiere a Primăriei Buzău. În continuare, reprezentanții conducerii UZPR, însoțiti de membri ai Filialei „Pamfil Şeicaru”, s-au deplasat în Parcul Crâng, la stejarul secular atribuit de Primăria Buzău lui Pamfil Şeicaru în cadrul proiectului „Rotonda Buzoiană”. Prin această manifestare am dorit să marcăm împlinirea a 40 de ani (pe 21 octombrie) de la trecerea în eternitate a marelui ziarist. Momentul s-a transformat într-o veritabilă întâlnire de lucru, pe parcursul căreia președintele UZPR a răspuns numeroaselor întrebări și a prezentat cele mai noi inițiative ale conducerii UNIUNII. 

A doua zi, pe data de 9 octombrie 2020, la Pârscov, în satul natal a lui Vasile Voiculescu, la casa memorială, a avut loc  festivitatea de premiere. Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, prin preşedintele Doru Dinu Glăvan, a acordat Premiul special pentru publicistică, atribuit de juriu lui Nicolae Drăgușin din București, iar revista „Detectiv Cultural”, prin Firiţă Carp, Premiul special pentru debut.

  Au fost două zile pline în care Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România şi Filiala „Pamfil Şeicaru” Buzău au demonstrat capacitatea organizatorică şi managerială de a se implica în activităţile cetăţii, de ridicare a nivelului cultural, spiritual şi social al cetăţenilor.

Stan BREBENEL

Coordonator Filiala „Pamfil Şeicaru” Buzău a UZPR

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*