default-logo

„Lucia di Lammermoor”, în regia lui Andrei Şerban, din nou pe scena Operei din Bucureşti

„Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti, în regia lui Andrei Şerban, reprezintă primul eveniment al anului pe scena Operei Naţionale Bucureşti. După o absenţă de patru ani din repertoriu, la cererea publicului, spectacolul semnat de regizor iese din nou la rampă.

Reprezentaţiile spectacolului sunt programate pentru 12 şi 13 ianuarie 2022, începând cu ora 18:30, orchestra, corul şi ansamblul de balet ale Operei Naţionale Bucureşti evoluând sub bagheta dirijorului Iurie Florea.

Decorul este semnat de Octavian Neculai şi costumele de Lia Manţoc.

Din distribuţie fac parte Veronica Anuşca/ Cristina Maria Oltean; Adrian Mărcan/ Alexandru Constantin; Florin Guzgă – invitat/ Liviu Indricău; Andrei Lazăr; Leonard Bernad/ Dan Popescu; Sorana Negrea/ Florena Radu – invitată; Valentin Racoveanu.

„Lucia di Lammermoor” este o capodoperă a romantismului italian, una dintre cele mai mari creaţii belcanto. Bazată pe romanul „Bride of Lammermoor” al lui Walter Scott, opera lui Donizetti redă povestea de dragoste tulburătoare a Luciei.

Reprezentant de seamă al belcanto-ului, Gaetano Donizetti a fost un copil prodigios, la vârsta de doar 9 ani ajungând să beneficieze de o bursă la prestigioasa Şcoală Lezioni Caritatevoli din Bergamo, iar mai târziu, pentru că lucrările sale deveniseră foarte cunoscute publicului, a fost scutit de serviciul militar pentru a se dedica muzicii şi a avut o activitate prolifică.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*