◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Marele FRATE, trăiește și…. se înmulțește

Previziunea extraordinară a scriitorului George Orwell, de la moartea căruia se împlinesc 71 de ani (21 Ianuarie 1950), se adeverește tot mai pregnant. Imixtiunea conducătorilor politici în viața privată este vizibilă și de netolerat mai ales că se folosesc argumente legate de sănătatea poporului, cum ar fi – pandemia covid 19– ce are urmări mortale uneori. În România, unde miniștrii socialiști sunt mai rezistenți la critică toate decesele; Martie 2020 până în prezent au fost declarate –decedat de covid 19– În Austria unde liderii politici sunt sensibili la aprecierile alegătorilor, se anunță mai nou; decedați că au avut în corp virusul covid 19, adică au decedat de diverse alte afecțiuni dar au avut și virusul încriminat.

Apropo ce face un ministru austriac dacă se dovedește că a plagiat diploma de doctorat. Doamna ministru al familiei, Christine Aschbacher și-a dat imediat demisia (2020) când s-a descoperit că 21% din disertația prezentată în urmă cu câțiva ani este plagiatură, caz în care se retrage titlul acordat.

Dar să ne reîntoarcem la cărțile etalon al dictaturii; Ferma Animalelor  o fabulă politică plină de înțelepciune, și 1984, ale scriitorului George Orwell un analist caustic al totalitarismului în care descrie; limba de lemn, sau lumea egalității impuse, în care  „Toate animalele sunt egale, doar  că unele animale sunt mai egale decît altele”.

În cartea 1984, este zugrăvit statul totalitar, opresiv, ce încalcă în mod sistematic drepturile omului, rescrie istoria, supraveghează societatea în mod intruziv și terorizează; un stat cu un singur partid, condus de un singur individ, de FRATELE cel mare. Gândirea independentă este scoasă în afara legii. Sub conducerea centrală a Fratelui cel Mare, orice măsură oricât de tiranică, devine posibilă și chiar necesară, pentru „binele tuturor„.

Cartea este superbă și în același timp  înfricoșătoare prin zugrăvirea adevărurilor intuite în 1947, când a fost scrisă și trăite de noi Românii, până în 1989 când oficial comunismul a dispărut din România, dar nu și din mințile noastre. Autorul este genial si actual, atât pentru vremurile comunismului, cât și în continuare. Dacă Coreea de Nord se identifică și azi în cele prevăzute de Orwell, China vine puternic din urmă cu sistemele computerizate de recunoașterea facială, digitală, ceea ce nici fratele cel mare nu le avea la dispoziție. Iată că a apărut și FRATELE CEL MAI MARE, China, care perfecționează suprevegherea, depășindu-l anacronic chiar și pe Orwell.

Dictatorul înseamnă = cel ce poruncește, cel care are puteri depline summum imperium, la Romani; Caius Julius Cezar care, contrar legislației romane, a rămas dictator pe viață, a fost numit TIRAN.

 În perioada postbelică omenirea a stabilit la ONU legi de respectare a drepturilor omului (Dec. 1948) ce nu lasă loc de interpretare și existență a dictatorilor, mai ales în Europa.

Când cancelarul Germaniei Angela Merkel a spus propoziția; „Putem să o facem” acum șase ani,(wir schaffen es) la 31 august 2015, a fost o expresie a voinței sale dictatoriale, dar și începutul unei căderi profunde. SORA CEA MARE, „mama Merkel“ a deschis granițele tuturor celor ce vor să intre în paradisul German; casă, masă, asigurare medicală, chiar și pentru dantură ceea ce cetățenii proprii NU au nici azi. În vara aceea au intrat circa 1,1 milioane de invadatori fără acte, dar toți aveau un telefon performant la ei cu un traseu memorat. În urma protestelor poporului; să se facă un referendum, răspunsul a fost, DA, dar poporul nu știe ce trebuie să aleagă, și așa a apărut limba de lemn din DDR (Republica Democrată Germană) expresia; Political Correctness,??adică trebuie să vorbim precum ne obligă FRATELE/SORA CEA MARE.= Dictatorul, ce impune să execuți voința lui în detrimentul interesului personal, al bunăstării tale fizice și morale. Și noi jurnaliștii am ajuns să nu fim publicați dacă nu ne încadrăm în așa zisa normă; Politic corect. Pentru cine? Corect. Pentru noi este corect ADEVĂRUL.

Adevărul este unul singur, gol, fără cămașa minciunii.

Deși unele activități politice sunt reglementate de parlament, de ex. Se face referendum dacă o petiție este semnată de 300.000 persoane, să fie considerată obligatorie… s-a schimbat schimbarea la 900.000 persoane (vezi hot. Parlamentară austriacă) adică tot mai dificil, să se îngrădească vocea poporului (Vox populis), este dorința dictatorilor. Avem de aface cu o dictatură mascată, strecurată, spre a fi acceptată și executată. Bravo dictatorilor, voi desconsiderați poporul, oameni la fel ca și voi, ce au drepturi, respectiv dreptul de a vă detrona din stratosferă, în  adâncimea iadului pe care l-ați creat. Noi gândim și muncim, dictatura  nimicim.

Constantin Gumann / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *