default-logo

PRILEJ DE INVITAȚIE

Aprilie, această minunată lună de primăvară m-a incitat să vă invit la o triplă aniversare: cea a Galeriilor de Artă ale Fundației Culturale Ion Brătianu aflată în pragul a treizeci de ani de la înființare, a inițiatorului și îndrumătorului acesteia Ion I. Brătianu, aflat la o vârstă a deplinei maturității spirituale și a celui de-al optulea dintre anii ce se termină cu cifra zero. Am ales să chem ca invitat special pe artistul plastic Paul Mecet cu nume și renume, care la rându-i aflat la o vârstă a maturității artistice, la 13 aprilie a mai adăugat un an de viață în cariera sa artistică.

Încerc totuși să fac un succint bilanț al acestei perioade petrecute în acest edificiu, singura moștenire Brătienistă ce a rezistat tuturor presiunilor politice și economice, rămânând astfel singura instituție filantropică destinată promovării culturii tradiționale, în care structura (și analiza) caracterului este o componentă esențială.

Dintre manifestările ce au avut loc sub semnul pasiunii și implicării mele personale au fost numeroasele lansări de carte (majoritatea tipărite în cadrul Editurii Fundației Ion I. Brătianu), vernisarea unor expoziții de pictură precum și unele dedicate unor personalități istorice de frunte ale culturii de ieri și azi, precum și a celor ce și-au jertfit viața pentru apărarea hotarelor patriei și a independenței ei.

Ca deziderat pentru viitor vreau să creez această Galerie a pictorilor contemporani și totodată să mulțumesc celor ce au ales să participe la realizarea ei sub egida Galeriilor de Artă ale Fundației Culturale Ion I. Brătianu.

UN BUN VENIT tuturor acelora ce azi mă onorați cu prezența Dumneavoastră.

ION I. BRĂTIANU

Președintele Fundației Ion I. Brătianu

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*