◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

Totuși, ar fi nevoie de o Suprastructură apolitică !

Ideea în sine, potrivit căreia ar trebui înființată în România o Suprastructură apolitică ( un fel de „Sfat al bătrânilor”-n.a. ), este apreciată în special de specialiștii din „Garda veche”, care în prezent se află în pensie. Personalități de marcă ale neamului românesc, care păstrează încă în suflete acel patriotism autentic, au încercat să materializeze această idee, dar din păcate finalizarea ei nu a mai avut loc, zice-se, tot „din motive politice”! Strategia de luptă a Suprastructurii apolitice ar fi în esență calată pe misiunea de a contracara jefuirea acestei țări și dejucarea unor planuri de afaceri ilegale inițiate de tot felul de „grupuri de interese” ce-și au ancorate tentaculele în străinătate. Într-o vreme s-a vorbit despre existența unui așa-zis „stat paralel”. Nici până astăzi, românii nu au primit un răspuns oficial din partea profesioniștilor în domeniu, dacă acest „stat” există sau NU!, care probabil au cercetat aceste afirmații publice vehiculate într-o vreme prin spațiul public.  Noi, oamenii de rând, care nu avem acces la demararea unor investigații pe această temă, prin intermediul unor anchete oficiale, nu putem decât să vorbim în „dorul leli” de un astfel de subiect intens dezbătut de unii politicieni și analiști economici. Mai sunt și alte „semnale, care circulă prin popor”, potrivit cărora bogățiile acestei țări probabil „se vând încet-încet, dar sigur!, cu acte-n regulă”. O fi s-au nu o fi adevărat ?, asta-i întrebarea la care se așteaptă răspunsuri oficiale !

Din această Suprastructură apolitică din România, care ar putea elucida multe din „misterele” economice și politice de culise, ar trebui să facă parte seniori cu experiență, dezinteresați din punct de vedere material, care să vegheze asupra integrității Interesului Național și a dezamorsării unor „planuri” menite să înstrăineze o parte  din avuția națională. Suprastructura apolitică din România ar trebui să aibă reprezentativitate din oficiu și în cele două Camere ale Parlamentului României. În acest fel, vor putea fi stopate anumite hotărâri legislative, care legalizează indirect anumite afaceri dubioase. Se spune că, a fost o vreme, acum vreo 15 ani, când anumiți lideri de sindicate au luat atitudine în vederea stopării unor Ordonanțe Guvernamentale, care-i avantajau temporar pe „unii profitori din țară și din străinătate”. Intervențiile lor au fost sporadice, pentru că puterea lor era limitată, mai ales când „Banul vorbește!”.

Chiar și în zilele noastre, există multe semne de întrebare legate de anumite „afaceri îndoielnice” din vremea Pandemiei, despre care se vorbește în spațiul public. Pentru a nu mai exista: dileme, semne de întrebare, suspiciuni, bârfe, zvonuri și planuri certe de „jefuire” a economiei naționale ar fi nevoie de această Suprastructură apolitică ! Acest „Paznic universal românesc”, care ar avea misiunea de a face investigații oficiale, la nevoie, în toate domeniile vieții sociale, ar putea să redea siguranța și demnitatea națională a românilor, pentru ca să se știe că NU suntem o „stână fără câini!”. Nimeni nu este împotriva dezvoltării unor „afaceri curate” în România, din care să câștige investitorii, oricare ar fi ei, dar și bugetul consolidat al statului. O atenție specială ar trebui acordată modului în care se încheie „parteneriate” sau orice fel de contracte în vederea exploatării unor bogății naționale, care sunt și ale tuturor românilor. Pe Internet, unii români, patrioți adevărați, au propus ca bogățiile din subsolul României să fie naționalizate. Vânzarea terenurilor unor străini, exploatarea zăcămintelor de: aur, petrol, gaze naturale și alte bogății ar trebui „foarte bine păzite” de această viitoare Suprastructură apolitică.

Deocamdată, această Suprastructură apolitică nu există, dar reprezentanții politici, aflați la Putere și în Parlamentul României, specialiștii din instituțiile specializate, ar trebui să vegheze în vederea stopării unor posibile „jafuri” ancorate în trupul unor articole de lege facile. Avem și la ora actuală instituții de specialitate, care ar trebui „să dea în vileag” orice fel de afaceri și „planuri criminale” menite să jefuiască această țară. Fluctuația așa-zișilor oameni de afaceri, investitori, care vin în România din străinătate a crescut în ultima perioadă de timp, iar verificarea acestora ar trebui accentuată în concordanță cu procedurile standard ale Capitalismului modern. „Spui ce spui, dar ai cui să spui ? mai ales dacă „Lupul a ajuns să aibă grijă de oi!” De-aia ar avea nevoie România de o Suprastructură apolitică !  Prin popor se vorbește despre „verzi și uscate” conform zicalei: „Nu iese fum fără foc!”. Jos „lanțurile” politice ! de pe românii, cu sau fără familie…, care ar putea spune liberi multe adevăruri ascunse și dureroase!

 

Dumitru Țimerman/UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *