◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

EURO 2020. ”Teroarea” semifinalelor cu prelungiri. Un penalty controversat, cât o FINALĂ ISTORICĂ, după 55 de ani!

Din nou semifinală, din nou suspans total. Din nou prelungiri. Fotbalul nu se mai joacă 90 de minute la Euro, ci 120!

A fost, așadar, cea de-a doua semifinală, în prima Italia calificându-se, dramatic, la lovituri de departajare în faţa Spaniei pentru marea finală de duminică 11 iulie, de la ora 22 (ora României).

Premierul britanic Boris Johnson a cedat în cele din urmă insistenţelor UEFA de a permite accesul a cel puţin 50 la sută din capacitatea stadionului la ambele semifinale.

Anglia (campioana mondială din 1966) și Danemarca (țara campioană europeană îm 1992) au încheiat cu 1-1 (1-1) cele două reprize regulamentare. Nimeni nu s-a putut desprinde,. Același rezultat după 90 de minute ca și în semifinala de marți seara, Italia-Spania, 1-1. Numai că miercuri seara s-a marcat încă din prima repriză a prelungirilor, dintr-un penalty controversat acordat Angliei, în urma unui posibil fault la specialistul în domeniu, micuțul mijlocaș ”atomic” Raheem Sterling (1,70 m, în FOTO), omul care și la Manchester City obține adesea astfel de decizii.

Harry Kane a executat, Kasper Schmeichel a respins în față, dar atacantul Angliei a trimis mingea în poartă și echipa în finală.

Asta nu înseamnă, însă, că Anglia ar fi ”furat” sau că nu ar fi meritat victoria.

ANGLIA-DANEMARCA 2-1 DUPĂ PRELUNGIRI (1-1, 1-1).

După 55 de ani, naționala Albionului joacă din nou finala unei mari competiții, de data asta Campionatul European, dar tot pe Wembley, după legendarul 4-2 cu Germania din anii 60.

ECHIPELE DE START:

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Rice, Phillips – Saka, Mount, Sterling – Kane
Rezerve: Ramsdale, Johnstone, Grealish, Henderson, Rashford, Trippier, Mings, Coady, Sancho, Foden, James, Bellingham
Selecționer: Gareth Southgate

Danemarca: Schmeichel – Christensen, Kjaer, Vestergaard – Stryger Larsen, Hojbjerg, Delaney, Maehle – Braithwaite, Dolberg, Damsgaard
Rezerve: Lossl, Ronnow, Andersen, Skov, Skov Olsen, Jorgensen, Norgaard, Wass, Wind, Poulsen, Cornelius, Jensen
Selecționer: Kasper Hjulmand

Și tot s-a lăsat cu un mic scandal

Așadar, Anglia-Italia este finala Euro 2020!

Englezii s-au calificat în ultimul act după ce au fost conduși de Danemarca. Danezii au marcat primul gol din lovitură liberă de la acest turneu final. A fost să fie Mikkel Damsgaard cel care a deschis scorul cu un şut superb din lovitură liberă de la 25 de metri. A fost primul gol încasat de englezi în această competiție.

În turneul autogolurilor, Anglia a dus meciul în reprizele de prelungiri prin danezul Simon Kjaer, care l-a învins pe Kasper Schmeichel, în minutul 39.

În minutul 102, Joackim Maehle a avut o intervenție, în careu, asupra lui Raheem Sterling, iar arbitrul a dictat penalti. A fost cerut și verdictul VAR, dar decizia a rămas neschimbată. Harry Kane a executat, Kasper Schmeichel a respins în față, dar atacantul Angliei a trimis mingea în poartă și echipa în finală.

Românul Ovidiu Haţegan a fost al patrulea oficial, iar Sebastian Gheorghe, arbitru asistent de rezervă.

Mugur Popovici / UZPR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *