default-logo

Cel mai mare cămin studenţesc din ţară, în etapa execuției

Construcţia celui mai mare cămin studenţesc din ţară, o investiţie destinată studenţilor Universităţii de Vest din Timişoara, ca parte a campusului instituției, demarează la începutul acestui an. După ce Guvernul României a aprobat proiectul de investiţii „Construire cămin studenţesc – Universitatea de Vest din Timişoara, str. Renaşterii nr. 24B, municipiul Timişoara, judeţul Timiş”, la finalul lunii decembrie 2021 a fost semnat contractul de execuţie pentru acest obiectiv.

Valoarea investiţiei este de 138 milioane lei (plus TVA), din care 90 milioane lei componenta de construcţii, cu un termen de realizare de doi ani. Proiectul include construirea unui imobil de şapte nivele (S+P+4E+E5 parţial), cu o suprafaţă construită de 4128 mp., cu o capacitate de 902 locuri în camere de 2 persoane şi 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilităţi, la care se adaugă şi 156 locuri de parcare pentru autovehicule şi 120 pentru biciclete, urmând să fie cel mai mare cămin studenţesc din România. Clădirea propusă va fi formată din cinci tronsoane, corpurile principale T1, T3 si T5 orientate longitudinal (NV-SE), şi două corpuri de legătură transversale (T2 si T4), pe direcţia V-E.

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, susține că „noul cămin al Universităţii de Vest din Timişoara va creşte substanţial capacităţile de cazare ale universităţii, adăugând peste 900 de locuri la capacităţile existente. Timişoara va oferi un nou standard de viaţă în spaţiile celui mai mare cămin studenţesc din România, care urmează să intre în circuitul universitar începând cu toamna anului 2024”.

Despre autor

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.